​Robert Pattinson, actorul care interpreteaza rolul vampirului Edward Cullen in saga Twilight, are legaturi de sange cu Vlad Tepes, cel care l-a inspirat pe scriitorul Bram Stoker sa creeze personajul Dracula, scrie Daily Telegraph in editia electronica. Site-ul britanic Ancestry.co.uk, care se ocupa cu realizarea arborilor genealogici si a conexiunilor dintre acestia, sustine ca legatura dintre Dracula si Pattinson exista prin familia regala britanica.

Potrivit acestora, Vlad Tepes, "celebru pentru executiile brutale ale dusmanilor sai prin strapungerea trupurilor victimelor cu tepe de lemn", are legaturi istorice cu casa regala din Marea Britanie.

Specialistii site-ului sustin ca Pattinson este var indepartat al Printilor William si Harry pe partea Printului Charles, prin familia Pickering care a trait in anii 1500, astfel ca Tepes devine "un unchi indepartat".

"Fara niciun mit sau magie, am gasit urme de regalitate si vampiri in istoria familiei lui Pattinson, facand povestea lui la fel de supranaturala precum cea in care joaca pe ecrane," a precizat Dan Jones, directorul continutului international al Ancestry.co.uk.