"​Internetul este depasit", crede celebrul artist Prince, care a apelat chiar si la inchiderea propriului site oficial in lupta impotriva mediului online, informeaza telegraph.co.uk. Artistul in varsta de 52 de ani a anuntat ca refuza sa-si distribuie muzica prin intermediul platformelor digitale, desi s-a aflat printre primii cantareti care si-au lansat albumele pe internet.

PrinceFoto: Captura Youtube.com

Intr-un interviu acordat celor de la The Mirror, Prince a declarat ca “Internetul este depasit. Nu vad de ce ar ar trebui sa-mi ofer muzica prin iTunes sau prin alta parte. Nu vor sa ma plateasca in avans si apoi se supara cand nu obtin nimic de la mine."

Muzicianul a optat pentru o alta modalitate de distribuire a muzicii sale. 20Ten, cel de-al 27-lea material semnat Prince, va fi lansat saptamana aceasta in format CD, alaturi de The Daily Mirror.

In lupta sa contra internetului, artistul si-a inchis chiar si site-ul oficial. "Batalia" a inceput in 2007, cand Prince a anuntat ca va da in judecata site-uri ca eBay, YouTube si the Pirate Bay. Ulterior, a refuzat sa accepte propunerile unor platforme de distribuire a muzicii in mod legal, precum iTunes, 7Digital sau eMusic.

"Internetul este ca MTV-ul. La un moment dat, MTV-ul era la moda, pentru ca deodata sa devina demodat".

"Toate aceste computere si gadgeturi digitale sunt rele. Iti umplu capul cu numere si asta nu iti poate face bine", mai crede artistul.

In ciuda atitudinii pe care o adopta in ultimii ani fata de internet si fata de distributia online a pieselor sale, Prince se numara printre primii artisti care si-au lansat albumele online. Materiale ca Rave In2 the Joy Fantastic si Xpectation au putut fi cumparate de fani, dupa 2000, prin intermediul site-ului NPGOnlineLtd.com (devenit ulterior NPGMusicClub.com, site-ul oficial Prince).​