Pe data de 29 iulie, cei cinci membri ai formatiei Animal X vor realiza o premiera pentru lumea muzicala romaneasca, mutandu-si studioul la Ibiza pentru o luna si jumatate, cu ocazia realizarii noului lor album.

Animal XFoto: animalx.org

"Stiam ca dupa vacanta de vara trebuie sa intram in studio. Am stat, am cumpanit... Si am zis hai sa mergem pe malul Mediteranei, sa vedem ce ne spun muzele. Meritam si noi, dupa 11 ani, sa facem un album afara. Speram sa nu fie si ultimul de genul asta."

"Ne doream de foarte mult timp sa mergem afara sa facem un album. In timp, am strans sculele necesare de studio, caci e nevoie de aparatura speciala pentru un studio mobil. Planul e de acum 4 ani si abia acum l-am pus in aplicare", spune Hiena (Serban Copot) despre ideea de a crea al noualea material discografic al trupei la Ibiza.

"Acolo avem prieteni si se stie ca acolo e insula DJ-ilor. Si am zis ca niste rockareala pe insula DJ-ilor ar merge :). Plus ca e un loc in care vom combina utilul cu placutul, un fel de pseudo-vacanta, dar cu munca. De cate ori am fost plecati pe afara, ne-am dorit foarte mult sa fi avut cu noi scule de studio, ca sa inregistram ce se intampla pe acolo. Sunt foarte multe jam session-uri si idei pe care le-am pierdut".

"Asa ceva nu s-a mai intamplat in Romania, e premiera: sa duci trupa sa isi faca albumul in alt loc", mai spune Hiena, precizand ca "Biletul de dus e luat, cel de intors nu!".

Hiena, Vierme, Tzapu, Martianu si Greiere le promit fanilor "un fel de jurnal de calatorie, despre unde mergem, fie ca suntem in studio sau la pescuit".

"Vor putea vedea toata evolutia asta pe Facebook. Vom urca pe pagina noastra de Facebook toate filmuletele si happening-urile. Ma gandesc ca exista foarte multe lume curioasa sa vada cum se face un album, cum se naste o piesa. La maxim doua zile vor fi filmulete noi, updatate, fotografii cu tot ce se intampla acolo."

Noul album va aborda stiluri ca dub step, rock&base, chillout, "in functie de inspiratie. Noi vrem sa dam albume care sa reprezinte niste stari ale trupei si sa aiba un mesaj. Nu doar album facut doar din prisma ideii de a face bani. Vrem sa experimentam acolo!"

"Un artist devine mai complet cu cat incearca sa depaseasca anumite granite in gandire. Acolo cred ca vom reusi sa facem asta si sa dezvoltam un stil care sa ne si reprezinte. Sa reprezinte si starile de acolo, dar si pe noi ca invidivizi si ca identitate a trupei".

Discografie: Animal X, Level 2, Virtual, Revolution, FunRaptor, Baieti derbedei, Best Of, Sambure de drac.

Vezi aici site-ul oficial al trupei, pagina de facebook si pagina de myspace.