A 62 -a editie a galei premiilor Primetime Emmy si-a desemnat, duminica seara, la Los Angeles, castigatorii. Gala a fost prezentata de actorul american de stand up comedy Jimmy Fallon, celebru cu scenetele sale din emisiunea "Saturday Night Live".

Premiile Emmy 2010 au putut fi urmarite si de telespectatorii romani pe HBO, duminica noaptea, de la ora 3.00

Agentiile internationale de presa transmit ca "Mad Men" a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu si cel mai bun serial drama, cu 17 nominalizari, bucurandu-se de cronici pozitive din partea criticilor si de apreierea publicului.

Starul acestui serial, actorul Jon Hamm, s-a declarat surpins: "A fost total neasteptat. Anul acesta, calitatea nominalizarilor a fost fenomenala", a adaugat Hamm, recompensat in total cu patru premii Emmy.

Producatia ABC, "Modern Family" a castigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie, dar si pentru cel mai bun scenariu. Pelicula a invins populara productie Fox "Glee", care conducea in top, duminica, cu 19 nominalizari. In total, "Modern Family" a castigat sase premii Emmy.

Cu toate ca a dominat lumea muzicala in acest sezon, "Glee" a castigat doar patru premii Emmy.

Serialul "Lost" - cu 12 nominalizari in acest an (si 9 premii Emmy de-a lungul celor sase sezoane) - nu a castigat nimic in acest an, ca si serialul cu vampiri "True Blood". In schimb, productia "Dexter" a castigat doua premii Emmy, printre care si cel pentru cea mai buna regie a unui serial drama.

Bryan Cranston si Aaron Paul au castigat premiile pentru cel mai bun actor in rol principal si, respectiv, secundar intr-un serial drama, pentru prestatiile avute in "Breaking Bad". Cele mai bune actrite in serial drama au fost alese Kyra Sedgwick, pentru rolul principal din "The Closer", siArchie Panjabi, pentru rolul secundar din "The Good Wife".

Actorul Al Pacino a castigat un premiu Emmy pentru interpretarea controversatului medic Jack Kevorkian, in filmul HBO "You Don't Know Jack".

O parte dintre premiile Primetime Emmy, cele pentru realizari tehnice (creative arts), au fost decernate intr-o gala separata, care a avut loc pe 21 august, tot la Los Angeles. In topul producatorilor, HBO conduce anul acesta cu 25 de premii, fiind urmat de ABC (18 premii) si de FOX (11 premii).

Premiile Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, distinctiile acordate fiind considerate echivalentul Oscarurilor din cinematografie.