Celebrul cantaret Morrissey, considerat unul dintre cei mai influenti artisti care au existat vreodata, a descris poporul chinez ca fiind o subspecie, din cauza modului in care trateaza animalele, informeaza huffingtonpost.com.

MorrisseyFoto: myspace.com/morrissey

"Ati vazut la stiri despre modul in care trateaza animalele si conditiile de viata ale animalelor? Absolut ingrozitor. Nu te poti abtine sa nu-i consideri pe chinezi ca fiind o subspecie", a spus artistul, cunoscut ca vegetarian si avocat al drepturilor animalelor, pentru editia de weekend a The Guardian.

Intr-o declaratie ulterioara, fostul solist The Smiths si-a reconfirmat parerile despre poporul chinez: "Nici un om care a vazut secventele abominabile de la targul chinez de caini si pisici - animale jupuite de vii - nu poate vreodata sa sustina ca poporul chinez este grijuliu. Nu exista legi pentru protectia animalelor in China si asta are drept consecinta cele mai mari abuzuri care se fac pe planeta impotriva animalelor".

Morrissey a fost numit rasist in trecut, pentru versuri din piese ca Bengali in Platforms si Asian Rut, precum si din cauza declaratiilor anti-imigratie din 2007, date celor de la revista NME.

Nu este prima oara cand artistul are declaratii controversate. In noiembrie 2009, Morrissey a marturisit ca reflecteaza asupra ideii de a-si lua viata si a descris sinuciderea drept un act "onorabil".

De asemenea, la inceputul lunii august, fostul solist The Smiths a trimis o scrisoare ziarului The Times, solicitand Reginei ca British Army Guards sa nu mai poarte caciuli de blana naturala.