Magistratii care au dispus ca Irina Columbeanu sa ramana temporar in grija tatalui ei afirma, in motivarea deciziei, ca intre niciunul dintre cei doi parinti si copilul in varsta de cinci ani nu exista o legatura "foarte puternica", insa conditiile oferite ei de tata sunt "preferabile", relateaza Mediafax.

"Instanta apreciaza, raportat la toate elementele mentionate anterior, ca reclamanta parata nu face dovada unor conditii de locuit adecvate, stabile si similare cu cele anterioare in care a crescut minora, dupa cum nu face dovada nici a existentei unei legaturi foarte puternice intre mama si copil. Chiar daca aceasta din urma observatie este pe deplin aplicabila si in cazul paratului reclamant, instanta remarca, totusi, faptul ca probatoriul sumar ingaduit in aceasta procedura permite a trage concluzia ca paratul reclamant beneficiaza de conditii preferabile, care pot crea minorei un mediu optim pentru dezvoltare", se arata in motivarea deciziei de luni prin care Judecatoria Buftea a stabilit ca Irinel Columbeanu sa primeasca temporar custodia copilului, pana la solutionarea definitiva a divortului.

Instanta a avut in vedere, in luarea deciziei, faptul ca, pe de-o parte, Monica Columbeanu a sustinut, in fata instantei, ca locuieste intr-un apartament in centrul Capitalei, care i-a fost donat de Irinel Columbeanu in timpul casniciei. Donatiile intre soti in timpul casniciei sunt revocabile insa, omul de afaceri anuntand chiar ca intentioneaza sa anuleze actul de donatie, autentificat la biroul notarial al Ioanei Popescu Tariceanu, sotia fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu.

In plus, Irinel Columbeanu a depus la instanta o copie dupa un "card de identificare" emis de autoritatile din statul american California, conform caruia Monica Columbeanu ar avea un domiciliu stabil in Los Angeles pana cel putin in august 2011.

In al treilea rand, un raport de evaluare psihologica a aratat ca Irina Columbeanu nu mai vrea sa ajunga in America, ea rugandu-se "lui Mos Craciun" sa o ajute sa nu se mai intoarca niciodata la colegii de la gradinita de peste ocean.

Avand in vedere faptul ca fiica celor doi are o problema la gandul ca ar reveni in California, pe de-o parte, si situatia locativa ambigua a mamei ei, pe de alta parte, instanta a decis sa-i acorde temporar lui Irinel Columbeanu custodia copilului.

"Instanta observa, pe baza actelor depuse in acest stadiu, fara a analiza in fond aceasta chestiune litigioasa, ca paratul reclamant face dovada cel putin a aparentei unui domiciliu stabil, pe cand reclamanta parata nu produce astfel de dovezi: dimpotriva, actele depuse par a contura o situatie de relativ provizorat", afirma judecatorii ilfoveni in motivarea deciziei lor in chestiunea custodiei temporare a copilului sotilor Columbeanu.

Instanta Judecatoriei Buftea a respins, luni, cererea Monicai Columbeanu de a-i fi incredintata fetita pana la pronuntarea unei decizii definitive in cazul divortului.

Cererea a fost judecata, vineri, insa instanta a amanat pana luni pronuntarea deciziei.

La termenul de vineri, la instanta au fost prezenti atat Irinel Columbeanu, cat si Monica, aceasta ramanand insa in masina pana la finalizarea judecarii cererii.

"De cand Irina a venit in tara (din SUA-n.r.), am petrecut fiecare zi alaturi de ea", a spus Irinel Columbeanu, vineri, dupa sedinta de judecata.

El a sustinut ca a aflat din presa ca Monica a cerut divortul, ca este de acord cu el, dar "cu foarte multe regrete". De asemenea, el a spus ca tot din presa a aflat despre cererea Monicai privind incredintarea in procedura de urgenta a Irinei Columbeanu.

Intrebat daca isi reproseaza ceva in legatura cu mariajul, Irinel Columbeanu a spus ca cea mai mare vina a sa este ca a stat de vorba cu jurnalistii.

Referitor la solicitarea Monicai de a-i fi incredintata ei fetita, Columbeanu a precizat ca nu este de acord si "ca va lupta pana la capat pentru Irinuca".

In ceea ce priveste partajul, Irinel Columbeanu a spus ca aceasta chestiune nu ar trebui sa intre in discutie. El a amintit ca i-a donat Monicai un apartament in zona Pietei Victoria, unde stateau Irina si bunica ei, pentru ca gradinita la care merge fetita este in apropiere. Irinel Columbeanu a sustinut ca, daca lucrurile se vor complica, exista posibilitatea de revocare a donatiei, pentru ca apartamentul trebuie sa ramana fetitei.

Monica Columbeanu a cerut divortul de Irinel Columbeanu, primul termen in acest proces fiind stabilit la Judecatoria Buftea in 21 martie.

In acest dosar, cererea de divort a fost introdusa de Monica Columbeanu. Separat, printr-o ordonanta presedintiala, Monica a solicitat si custodia fiicei sale, Irina, in varsta de patru ani, printr-o procedura de urgenta care ii permite incredintarea copilului pana la pronuntarea divortului, astfel ca a chemat in instanta si Primaria Sectorului 1, ca autoritate tutelara. Actiunea a fost depusa marti.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu si modelul Monica Gabor s-au casatorit in iulie 2006, la aproximativ cinci luni dupa ce s-au cunoscut. Nunta celor doi, care a avut loc la vila de la Izvorani, a fost una fastuoasa.