Jurnalistul britanic Chris Wilman, care a intervievat-o in urma cu cativa ani pe Amy Winehouse, povesteste ca, atunci cand a aflat vestea mortii artistei, nu a putut sa nu isi aminteasca ce i-a spus aceasta, la un interviu pe care i l-a acordat: "In 10 ani, voi fi gasita moarta intr-un sant". "Este important sa precizez ca a spus asta sub forma de gluma, nu de profetie. E greu de spus in ce masura era constienta de ceea ce facea si daca era ingrijorata de soarta ei", isi aminteste jurnalistul britanic, citat de Reuters.

Amy WinehouseFoto: Reuters

Chris Wilman a intalnit-o pentru prima data pe Amy Winehouse in cabina ei de proba de la "The Tonight Show" si i-a cerut sa ii acorde un interviu: "Intreaba-ma orice vrei, oricat vrei. Nu sunt foarte buna sa povestesc lucruri... Dar putem sa incercam", a venit raspunsul artistei.

Jurnalistul a mai povestit despre Amy Winehouse ca "a fost unul dintre oamenii cel mai greu de intervievat pe care i-am avut in fata. Au fost ore intregi de interviu pe parcursul a doua zile frustrante, ore presarate cu momente neplacute de tacere. Dar in final am avut un material de valoare, care merita sa fie citit".

Chris Wilman isi mai aminteste ca "Toata lumea ma intreba atunci daca cred ca ia droguri. Eu cred insa ca problema la acel interviu a fost ca nu se afla sub influenta drogurilor. Sobrietatea temporara nu e cel mai potrivit moment in care sa stai de vorba cu o persoana dependenta de droguri".

  • "Era atat de talentata incat parea ca vine de pe alta planeta"

Cantareata Amy Winehouse a fost gasita fara suflare, sambata dupa-amiaza, in apartamentul sau din Londra. Presa britanica a speculat ca ar fi fost vorba despre o supradoza, insa politia londoneza a calificat zvonurile drept "nepotrivite", anuntand ca data examenului medico-legal care va stabili cauza mortii artistei urmeaza sa fie fixata luni.

In varsta de doar 27 de ani, Amy Winehouse se lupta, de cativa ani, cu dependenta de alcool si droguri. In vara aceasta, artista a fost nevoita sa isi anuleze un turneu european (care includea si un concert in Romania, pe 15 august), dupa ce in urma cu o luna a fost huiduita de spectatori la concertul de la Belgrad, unde a urcat beata pe scena.

Amy Winehouse a devenit cunoscuta gratie combinatiei unice de jazz si soul. Producatorul american Quincy Jones spunea despre ea ca este atat de talentata, incat "vine de pe alta planeta".

Amy Winehouse era si unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor insulare, pentru scandalurile din viata sa personala tumultuoasa.

Amy Winehouse a debutat in 2003 cu albumul "Frank", recompensat cu discul de platina, care i-a adus comparatii cu legende precum Billie Holiday, Lauryn Hill sau Macy Gray.

Trei ani mai tarziu, in octombrie 2006, apare "Back To Black", un album care reinventeaza sound-ul "girl-group" al decadei `50 -`60. Albumul marcheaza trecerea deplina a solistei intr-o noua etapa, feminitatea, si o tranforma in preferata criticilor din intreaga lume, propulsand-o ca fenomen pop mondial. Include o colectie uimitoare de hituri cu influente funk ("Rehab", "You Know I'm No Good" si "Back To Black") si ii aduce nenumarate premii (5 Grammy-uri, 2 Brit Awards, un Igor Novello). De asemenea, artista devine unul dintre putinii artisti britanici care au vandut mai mult de 10 milioane de copii per album.

Amy Winehouse lucra in aceasta perioada la cel de-al treilea album al sau. Solista marturisea in primavara acestui an, pe site-ul sau, ca "Nu stim inca cum vor suna piesele, sau despre ce vor fi versurile. Dar, fiti siguri, va face, inca o data, lumea sa se ridice in picioare si sa asculte".