Pentru iubitorii de ciocolata si texturi fine, un mousse cu ciocolata si portocale este cu siguranta un desert de facut. Desi suna pretios si complicat, ceea ce il face atat de special este perfecta combinatie intre dulce, fresh si amarui, iar pentru a o obtine este nevoie de doar patru ingrediente si de o ciocolata de buna calitate.

Mousse cu ciocolata si portocaleFoto: operationcooking.com

Cu o textura aerata si cremoasa, acest mousse poate fi deliciul perfect pentru o cina romantica pregatita acasa sau pentru un final spectaculos al unei mese in familie. Aveti grija, insa, pentru ca acest desert poate cauza o serioasa dependenta!

Ingrediente

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 50% cacao
  • 70 ml. suc de portocale
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 3 oua
  • 1 lingurita de Cointreau

Metoda

Nu va rezervati foarte mult timp pentru prepararea rafinatului mousse, pentru ca veti vea nevoie de doar 15 minute, dar nu uitati ca are nevoie de cel putin o ora la frigider.

Luati un pahar, desfaceti o sticla de vin bun, dati drumul la muzica si intr-o atmosfera plina de inspiratie pentru gatit, topiti 150 de gr. de ciocolata amaruie 50% au bain marie. Lasati-o sa se raceasca 2-3 minute, iar in timp ce savurati aroma de cacao incepeti sa stoarceti o portocala mare (2 medii), dupa ce ati razuit o lingurita de coaja.

Separati 3 albusuri si mixati la viteza mare, pana ce obtineti o spuma ferma, ca o bezea. Stiti ca ati batut suficient atunci cand albusurile nu aluneca din bol, in momentul in care il intoarceti.

Adaugati 3 galbenusuri peste ciocoata topita si amestecati cu sucul de portocale si o lingurita de Cointreau. Puteti sa adaugati si 2 picaturi de rom, dar aveti grija sa nu rapiti prea mult din aroma ciocolatei.

Folosind o spatula incorporati cu grija mixul de ciocolata in albusurile proaspat batute. Puneti mousse-ul in 4 pahare sau mini-boluri si lasati in frigider pentru mai bine de o ora. Decorati cu o felie foarte subtire de portocala daca doriti, serviti-l dupa o cina delicioasa si cu siguranta veti primi complimentele mesenilor chiar dupa prima lingurita.

Pont

Gustati sucul de portocale. Daca vi se pare prea acru sau nu destul de aromat, adaugati o lingurita de zahar pudra si amestecati bine. Cheia acestui desert nu este dulceata ciocolatei, ci gustul amarui, care face o pereche perfecta cu portocala.

Pentru mai multe retete de deserturi cuceritoare consultati operationcooking.com.