Sau asa cum imi place mie sa il numesc, "cel mai bun pui din lume". Usor de pregatit si delicios, acest preparat este facut dupa reteta inspirata de un sos foarte cunoscut folosit pentru salate. Combinatia dulce-picant este cu una foarte speciala, care ajuta carnea usor fada, sa iasa in evidenta si sa isi pastreze fragezimea. Si sa nu uitam de impulsul aromatic oferit de rozmarin, pentru ca el este cel care transforma puiul cu mustar si miere de albine intr-unul dintre acele feluri de mancare pe care il veti trece in caietul vostru cu retete preferate si pe care il veti "povesti" tuturor celor pasionati de bucatarie.

mustard_chickenFoto: operationcooking.com

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui
  • 1 cana de mustar dulce
  • 3 linguri de miere de albine
  • 1 lingurita de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • Sare dupa gust
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 2 linguri de ulei

Metoda

Asadar, sa trecem la treaba! Incingem cuptorul la 200 C. Dupa cum am povestit mai sus, se aleg patru fasii frumoase si sanatoase de piept de pui fara os. Se acopera cu un voal subtire de sare si rozmarin si se pun la frigare intr-un pic de ulei de floarea soarelui. Se lasa la aurit pe ambele parti si apoi la odihnit.

Intr-un bol se amestesca 250 gr. mustar fin si dulce cu 3 linguri de miere de albine limpede si naturala, se mai arunca un praf de rozmarin si se zdrobeste deasupra un catel de usturoi. Adaugati sare si piper dupa gust. Intr-o tava se asaza "pieptii" unul langa altul si se toarna desupra sosul de mustar cu miere, cu grija, destul cat sa imbrace fiecare bucata.

Se da la cuptor pentru 30 de minute si in timp ce se imbiba toata bucataria cu un miros ametitor de placut, se pregateste garnitura. Cartofi la cuptor, legume sote, piure sau ce va este pe plac. Se scoate din cuptor si serveste imediat, alaturi de un vin sec. Sa va fie pofta buna!

Pentru mai multe retete cu piept de pui intra pe pagina operationcooking.com.