Parca pe vreme mohorata moda este ultimul lucru la care ne gandim. Desi, este nevoie de o coordonare vestimentara buna ca sa nimeresti o tinuta care sa arate bine si sa fie practica pentru baltile de afara. Atunci cand ploua, iar singurele lucruri la care ne gandim sunt un ceai cald, o carte buna sau un playlist mohorat care sa se potriveasca cu ploaia, poate n-ar fi o idee proasta sa tragem cu ochiul la ce se intampla cu tendintele de toamna. Mai exact, sa aruncam o privire curioasa la Paris Fashion Week si la cum se trag sforile si atele pe podiumurile unde moda mereu e la ea acasa.

Tinute pentru vreme ploioasaFoto: tumblr.com

Colectiile radiaza in culorile toamnei atat de tare incat putem simti gustul de must si nuci coapte doar uitandu-ne la tinutele de la Paris. A se observa in special colectia Vetements, care inseamna tinute in franceza.

Stilul preppy sau scolaresc

Daca ar fi sa ne orientam strict dupa colectia aceasta, atunci tendintele din toamna sunt din familia uniformei din scolile straine, doar cu accente de grunge si stil de bunicuta. De la fuste in carouri, la camasi cu buline sau pantaloni de stofa barbatesti cu o camasa alba, simpla, stilul preppy a fost prezent in majoritatea tinutelor din colectiile de la Fashion Week 2016.

A photo posted by Chiara Deluca (@kiki_del) on

Bowie disco

Cand spunem David Bowie, spunem androgin, machiaj de scena, pantaloni evazati si freze excentrice. De la sacouri cu pernute la umeri, la catifea, dar si accente din perioada disco, in toamna lui 2016 se poarta excentric. Tricouri si helanci cu mesaje ironice, tipice generatiei millenials, au fost expuse si ele cu o nonsalanta specifica generatiei pe podiumuri.

A photo posted by @yeahjusyoung on

Accente metal

Chiar daca majoritatea designerilor au inceput moda tricourilor cu trupe de cel putin un an, Paris Fashion Week a reluat-o, adaugand mai multe accente metal, parca scoase din moshpit-ul unui concert Slayer. Piele, latex, tinte si tricouri cu trupe, toamna aceasta iti retraiesti adolescenta sau alegi sa traiesti una timpurie, intr-un stil cu totul si cu totul aparte si mult mai matur decat un simplu choker si-un tricou cu Manowar.

A photo posted by @yeahjusyoung on

Stilul dezinteresat - chic

Am mentionat stilul acesta in articolul cu masina timpului prin evolutia modei, dar se pare ca stilul dezinteresat - fortat nu o sa moara niciodata. Anul acesta a fost foarte apreciat de critici si bine primit de public. Sa nu ramaneti indiferenti in fata unei tinute cu pantaloni de catifea si-o camasa parca luata de pe scaunul unde stau hainele motolite de obicei.

Supererou modist

Chiar daca nu exista un astfel de stil, se pare ca Fashion Week-ul tendintelor tomnatice mi l-a impregnat pe retina. Barbati imbracati in haine de detectiv, femei incaltate cu ghete peste genunchi si pelerine ar putea sa incerce sa salveze planeta pe strazile Bucurestiului incepand cu toamna aceasta.

Chiar daca ca alegi sa fii indiferent ori un adevarat supererou, o scolarita chic, un fan infocat Bowie sau un adolescent metalist, fii sigur ca in toamna aceasta strazile vor fi pline de varietate vestimentara.

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe bune? Ajuta dulapul să stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.

Citeste si Top 3 cele mai fashion mame celebre

Arta de a te imbraca sexy: Cum sa nu treci limita de la sexy la vulgar