Se anunta o vara plina de festivaluri. Untold, Electric Castle, Spellground sau Summer Well sunt doar cateva dintre festivalurile pe care nu ar trebui sa le ratezi. De cativa ani festivalurile de muzica rock sau orice alt gen sunt extrapopulate de moda de festival. Ce include moda de festival? Stilul boho chic a fost delimitat abia de cativa ani in moda internationala si e definit prin pattern-uri florale, franjuri, botine sau bocanci, pantaloni evazati, veste, bentite cu flori sau haine inspirate din stilul Amerindian.

Moda de festivalFoto: Pinterest

Acest stil boho sau bohemian este inspirat din perioada Woodstock - Flower Power a anilor 70, cand libertatea abia incepea sa se manifeste sub forma vestimentatiei. Fetele purtau coronite cu flori, mergeau desculte, aveau bustiere tricotate, bentite cu pene, ochelari cu lentile galbene. Suna cunoscut? Acelasi stil predomina si la festivalurile muzicale de la noi din tara.

Exista desigur declinari vestimentare imprumutate din stilul hipiot in felul in care aleg sa se imbrace festivalierii romani. In ceea ce priveste tendintele de anul acesta, piesele de rezistenta vor fi pantalonii evazati. Acest stil si-a avut perioada de glorie in 2005 si a fost asociat cu Kate Moss sau surorile Olsen. Sa nu credeti insa ca daca brandurile cunoscute de haine explodeaza de pantaloni evazati in prezent, acest stil nu a aparut si disparut de-a lungul timpului. Chiar si pe la mijlocul secolului al XIX-lea.

Boho-chic sau moda de festival s-a definit la inceputul secolului al XXI-lea, dar nu a fost și nu este o mișcare în sine. In prezent cunoaste mai multe declinari, pe care le vedem in special la vedetele muzicii indie-rock.

Boho-renascentist

Daca ar fi sa alegem o vedeta ambasador al stilului boho-renascentist am putea spune Florence Welch, solista trupei Florence and The Machine. Stilul boho-renascentist e marcat in principal de bluze cu volane albe sau pastelate, pantaloni evazati, sacouri cu modele renascentiste, mocasini si tot felul de bentite sau accesorii renascentiste: brose, camee.

Boho-amerindian

Stilul boho-amerindian este inspirat din cultura amerindiana. Accesoriile pot include bijuterii in forma de cranii de tot felul de animale, dreamcatcher, piele intoarsa, culori precum: turcoaz, galben, portocaliu sau maro.

Boho-elegant

Stilul boho poate fi declinat si pentru a fi purtat la locul de munca sau la un eveniment cu dresscode. Un exemplu de tinuta boho-eleganta poate fi formata dintr-o ie alba, o palarie din piele intoarsa, botine maro tot din piele intoarsa, blugi evazati spalaciti, palarie maro din piele intoarsa si multe lanturi argintii suprapuse.

Boho Flower Power

Acesta este stilul clasic Woodstock, care aminteste un pic de o combinatie vestimentara intre John Lennon si Yokko Ono. Aceasta ultima categorisire este o combinatie intre toate cele de mai sus, insa si mai libertina, cu accesorii si imprimeuri florale, cu incaltari precum sandale sau chiar piciorul gol. In prezent stilul boho chic este cel mai adoptat de fashion icon-urile din toata lumea. Chiar daca in trecut, la Woodstock, stilul era urmat si de un stil de viata libertin, astazi nu este un adevar general valabil, ci doar o paradigma vestimentara.

A photo posted by ITKNIT (@paolam22) on