​Metroul bucurestean este un spectacol al contrastelor si stereotipurilor vestimentare, o adevarata oaza de creativitate, dar si de banalitate. Batrani, liceeni, femei sexy, copii si mame cu bebelusi se grabesc sa ajunga la serviciu, la scoala sau acasa. Tinutele deranjate, camasile necalcate, haos cromatic si, uneori, lenea ii caracterizeaza pe calatorii clasici pe care ii intalnesti dimineata la metrou. In plus, bucurestenii au o viata de noapte mai activa si depun mai mult efort sa se ferchezuiasca in weekend decat in timpul saptamanii, cand abordeaza tinuta de pe spatar.

Moda din metroul bucuresteanFoto: Hotnews

Dimineata, intre orele 9 si 10, pe ruta Crangasi-Victoriei poti observa ca indiferent de stilul personal, cele mai multe persoane par a fi scoase direct din masina de spalat, mai ales in zilele de luni. Cu toate acestea nu multi sunt cei care dau atentie unei vestimentatii matinale bine pusa la punct. Unii pastreaza linii clasice, altii par ca s-au aruncat direct in hainele pe care le-au lasat pe spatarul scaunului cu o noapte inainte.

In plus, cel putin jumatate din Bucuresti are Nike Air Max, New Balance si nelipsitii Conversi rosii. Jumatatea despre care vorbim este cea cu varstele cuprinse intre 15 si 40 de ani. Pensionarii se sfiesc sa foloseasca culori aprinse in tinute, majoritatea opteaza pentru griuri, marouri si culori de toamna.

Doamnele isi asorteaza esarfele inflorate la fustele drepte, de deux piece, iar domnii, nostalgici de vremuri ceausiste, isi asorteaza basca gri cu sosetele sau sacoul, la fel de insipide ca vremea de afara. Printre cele doua stereotipuri deja enumerate se mai regaseste cel al mamei in deux piece, mereu cocheta, aranjata si parfumata, cu pantofii Oxford cu lac perfect, curati si parul tuns scurt.

Seara insa, intre orele 20 si 2, orasul prinde viata sub forma de tinute dichisite, freze aranjate, femei imbracate sexy si asortate pana la ultimul detaliu.

Am circulat in weekend cu metroul pe ruta Crangasi-Victoriei, Victoriei-Universitate si aici nu am mai intalnit pensionari nostalgici, ci tineri cu chef de distractie si culorile verii imprimate-n adidasii scumpi. Rochiile s-au scurtat, camasile baietilor sunt mai calcate, iar pensionarii au mers de mult la somn. Fetele sunt imbracate mai sclipicios, rochite cu paiete, veste de blana, iar baietii si-au spalat bine New Balance-urile si le-au asortat la blugi skinny cu camasi calcate.

In metrou e un spectacol de culori si parca tot orasul e imbracat in straie de weekend. Contrastul dintre cele doua ore, in special cele 2 perioade, luni dimineata sau orice zi dimineata din timpul saptamanii si, sa zicem, vineri sau sambata seara e cu adevarat fascinant si reflecta perfect faptul ca bucurestenii au o viata de noapte mai activa, dar si ca depun mai mult efort sa se ferchezuiasca in weekend decat in timpul saptamanii cand abordeaza tinuta de pe spatar.

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe bune? Ajuta dulapul să stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.

Citeste si Moda androgina: Cum sparge industria modei barierele genului

FOTOGALERIE Sfaturi vestimentare: 2016, anul in care moda calatoreste inapoi in timp