Cand se lasa iarna peste Bucuresti gasirea tinutei perfecte se poate transforma intr- o misiune imposibila. Astfel, una dintre cele mai dificile decizii este cum sa te imbraci astfel incat outfitul sa indeplineasca doua caracteristici importante: sa arate bine si sa tina de frig. Alegerea tipica ar fi cea legata de sanatate, insa baba alege deseori sa sufere la frumusete.

HotNews.roFoto: Hotnews

Am intrebat cinci bloggarite de fashion cum isi aleg tinutele in mijlocul sezonului rece. Iata ce au raspuns:

Adriana Popescu (WalkWith Ad): Iarna prefer sa investesc in paltoane groase, knits si materiale calduroase în general. E adevarat, trebuie sa cauti mai mult dupa elementele potrivite, insa e posibil sa arati cool si cand afara temperatura e negativa.

Bianca Matei ( biancamatei): Iarna merg pe doua variante: ori ma imbrac cum imi place, ori cum trebuie, adica gros. Cum imi place inseamna ca nu tin neaparat cont de grade – spre exemplu atunci cand merg la un eveniment unde nu pot purta vesnicii jeansi. Atunci cand ma imbrac cum trebuie, merg pe tehnica cepei: cat mai multe straturi de haine.

Sinziana Maria Iacob (blackandwhitestyle) Iarna in primul rand vreau sa am mereu cel putin 2 perechi de bocanci super cool care sa mearga in multe combinatii la tinute, paltoane colorate, pulovere oversized si esarfe groase in care sa ma infofolesc.

Sonia Ciocan (empty20): Fie iarna, fie vara eu sunt mereu grunge. Soft grunge, asa. Adicaimi plac carouri, culorile neutre gen kaki, gri, visiniu. Iarna adaptez totul cu bocanci, pardesie si paltoane vintage, caciula oversized si blugi rupti cu dres gros pe dedesubt, ca doar nu vreau sa mor de frig.

Laura Mușuroaea (lauramusuroaea): Iarna prefer sa fiu ceva mai comoda si aleg de obicei un pulover oversized, blugi taiati si o geaca cat mai calduroasa. Ca sa obtin un look mai edgy, optez pentru o pereche de bocanci.

In anotimpul rece trebuie sa facem layering. Ce inseamna layering? Inseamna ca nu trebuie neaparat sa fim un sac umblator atunci cand iesim din casa. Sa fim atenti la grosimea materialelor hainelor pe care le purtam si sa suprapunem mai multe piese vestimentare.

De exemplu, un tricou mai gros, pe sub o camasa din material reiat si un pulover de lana, asortate toate cu o geaca cu captuseala blanoasa pe interior, un fular, o caciula, manusi si bocanci. Daca vrem intr-adevar sa adaugam factorul cool tinutei, putem sa ne orientam dupa modele haioase de caciuli, fulare si manusi, spre exemplu manusi cu labute de pisici. Sau sa asortam culorile astfel incat sa placa ochiului, dupa reguli clasice de asortare. Ori, daca vrem sa fim si mai cool, putem adauga factorul statement la tinuta: o piesa vestimentara intr-o culoare sau cu un model „turbat”.

Asadar recomandam tinutele groase pentru perioada rece, factorul cool poate sa se mai tempereze pana la primavara, cand temperaturile vor fi mai generoase cu fashion-istul din noi.

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe bune? Ajuta dulapul să stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.