Pe coperta numarului din ianuarie 2017 a revistei National Geographic apare Avery Jackson, o fata de 9 ani din Statele Unite care si-a schimbat sexul in 2012. "Ceea ce este bine in faptul ca am devenit fata este ca nu mai sunt obligata sa seman cu un baiat", spune Avery, potrivit revistei Madame Figaro, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

National Geographic a publicat coperta primului numar din 2017, consacrata lui Avery Jackson, o fetita de 9 ani care este transgender de la varsta de cinci ani, o premiera in presa.

Titlul folosit este "Revolutia genului" si citeaza o declaratie a lui Avery Jackson pe coperta revistei.

"Ceea ce este bine in faptul ca am devenit fata este ca nu mai sunt obligata sa seman cu un baiat", spune Avery.

Fotografia de pe prima pagina a revistei este realizata de fotoreporterul britanic Robin Hammond.

Intr-un lung editorial, redactorul sef al "National Geographic", Susan Goldberg, a explicat alegerea revistei pentru aceasta coperta iesita din comun.

"Vrem sa aruncam o privire asupra rolurilor traditionale ale genului, in intreaga lume, dar vrem in acelasi timp sa ne uitam la gen ca la un spectru", a scris jurnalista.

"Astazi nu vorbim numai despre rolul genurilor pentru baieti si fete, evocam de asemenea intelegerea noastra tot mai mare a oamenilor care sunt implicati in aceasta chestiune a genului", a adaugat ea.

Susan Goldberg precizeaza ca aproape 80 de copii de 9 ani, intalniti in intreaga lume, sunt si ei prezenti in paginile revistei pentru a discuta despre aceasta chestiune problematica: cum sunt ei afectati de problemele de gen?