NATURAL
Nutri��ie ��i s��n��tate: „Ce-a fost mai întâi, oul sau colesterolul?”. Adev��ruri demonstrate despre rela��ia dintre ele Pretutindeni în lume, ou��le sunt un aliment hr��nitor ��i ieftin, dar g��lbenu��ul lor este privit ca o surs�� de cre��tere a colesterolului. Medical News Today trece în revist�� dovezi care arat�� c�� ou��le nu m��resc colesterolul pentru cei mai mul��i oameni ��i prezint�� totodat�� ��i unele alternative de consum.
S-au apucat mai mul��i români de yoga în pandemie? „De acas�� se munce��te mai mult decât de la birou. Faptul c�� urmeaz�� ora de yoga, m�� for��eaz�� s��-mi închid laptopul” Am vrut s�� aflu dac�� yoga i-a ajutat pe unii oameni în criza actual��, a��a c�� am vorbit cu cinci instructori în domeniu. Am abordat atât partea spiritual��, cât ��i pe cea pragmatic��, unde am vrut s�� v��d care este limita dintre ��tiin���� ��i yoga, cât ��i dac�� influen��eaz�� în vreun fel abordarea individului fa���� de metodele medicale recomandate împotriva SARS-CoV-2.
���Nutri��ie ��i s��n��tate: Noi studii clinice cu privire la efectele consumului de cafea asupra organismului – e foarte bun�� pentru inim��, poate mai pu��in pentru creier Recent au fost date publicit����ii concluziile unor noi studii clinice efectuate de institu��ii medicale de mare reputa��ie asupra efectelor consumului de durat�� al cafelei asupra organismului.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Câte calorii trebuie s�� arzi într-un exerci��iu ca s�� pierzi din greutate? Indiferent de obiectivele de s��n��tate pe care ��i le-ai fixat, ��tii c�� exerci��iile fizice î��i vor face bine.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Acest obicei alimentar îmb��trâne��te creierul, afirm�� un studiu Ni s-a spus tuturor c�� a ceda uneori tenta��iei pentru alimente dulci, pr��jite ��i procesate poate frâna progresele dintr-o diet�� sau alta dar un nou studiu scoate în eviden���� pericolele asociate acestui obicei, relateaz�� Yahoo Life.
������VIDEO Un zimbru care se t��v��le��te în praf ��i n��mol, filmat într-o rezerva��ie din Neam�� Un zimbru care face baie de n��mol ��i se t��v��le��te în praf a fost filmat într-o rezerva��ie din jude��ul Neam��. Animalul a fost observat în timpul unei ac��iuni de monitorizare a faunei.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Trei-patru cafele b��ute zilnic pot prelungi via��a, spune un nou studiu publicat de Oxford Academics Obiceiul zilnic de a bea cafea – în acest studiu, espresso – poate m��ri durata de via���� ��i reduce riscul de boli cardiovasculare, conform unui studiu publicat recent de Oxford Academics/Journal of Nutrition ��i citat de Insider.
Nutri��ie ��i s��n��tate: E bine s�� mânc��m ou�� în fiecare zi? R��spunsul poate fi surprinz��tor Unele „reguli” privind alimenta��ia sunt foarte u��or de intuit. De exemplu, ��tim c�� trebuie s�� mânc��m vegetale în fiecare zi ��i s�� evit��m s�� consum��m alimente pr��jite cu aceea��i frecven����. Dar unele întreb��ri au r��spunsuri mai pu��in evidente – ca, de exemplu, mâncatul ou��lor cu regularitate. Yahoo Life face o trecere în revist��.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Dietele s��race în carbohidra��i par a fi mai bogate în calorii decât cele s��race în gr��simi Conform unui nou studiu citat de New Scientist, oamenii care respect�� o diet�� s��rac�� în carbohidra��i consum�� mai multe calorii decât cei cu o diet�� s��rac�� în gr��simi, de��i ambele diete au rezultate similare în sc��derea greut����ii.
Nutri��ie ��i s��n��tate: „Gras, dar în form��” este un mit, arat�� un nou studiu efectuat pe o jum��tate de milion de oameni Studii anterioare spuneau c�� o form�� fizic�� bun�� poate atenua efectele negative ale greut����ii excesive asupra inimii, dar sunt infirmate de un studiu publicat s��pt��mâna trecut�� în European Journal of Preventive Cardiology, revista Societ����ii Europene de Cardiologie ��i citat de CNN.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Frittata la caserol��, o solu��ie pentru un mic dejun hr��nitor ��i s��n��tos Uneori ave��i nevoie de un mic dejun s��n��tos ��i preparat dinainte. Fie c��-l împ��r��i��i cu mai mul��i sau doar încerca��i s�� mai degaja��i diminea��a unei zile pline, aceast�� caserol�� v�� va servi de minune.
Nutri��ie ��i s��n��tate: ��apte motive ca s�� bei o lingur�� de ulei de m��sline înainte de micul dejun Cei mai mul��i dintre noi folosim uleiul de m��sline pentru g��tit sau în salate, dar de fapt b��utul lui v�� va aduce cele mai multe beneficii. Este cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra inimii, dar minunile pe care le poate face sunt mult mai multe.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Stiin��a spune c�� mai mult�� brânz�� cu vin ro��u poate reduce declinul cognitiv. Chiar a��a! Chiar de S��rb��tori, cercet��torii au ajuns la concluzia c�� un consum mai mare de vin ��i brânz�� poate avea un impact pozitiv direct asupra acuit����ii cognitive. Deci, „gouda news”, se bucur�� ��i celebra Martha Stewart! Este unul din rezultatele unui studiu mai larg, efectuat la Iowa State University ��i publicat în ”Journal of Alzheimer Disease”, privind leg��tura dintre diet�� ��i declinul cognitiv.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Fi��i precau��i – multe articole din revistele de nutri��ie sunt pl��tite de industria alimentar�� S-ar putea s�� nu fi��i surprin��i c�� cercet��torii pl��ti��i de industria alimentar�� sunt favorabili intereselor acesteia. Exemplele în acest sens sunt numeroase.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Ce se întâmpl�� în corp atunci când sta��i jos cât e ziua de lung��? S�� stai jos un scurt timp poate fi o pauz�� binevenit�� atunci când ai un stil de via���� activ. Doar c�� natura muncii, a ��colii sau alte obliga��ii ne pot împiedica s�� fim suficient de activi. Iar cum 2020 ne-a adus carantin�� ��i munc�� la domiciliu, statul în fa��a calculatorului, telefonului sau televizorului a devenit ceva obi��nuit, dar poate aduce ��i multe probleme de s��n��tate.
VIDEO Cel mai mare strat de z��pad�� din România, la Bâlea Lac Cel mai mare strat de z��pad�� din România este de 65 de centimetri, la Bâlea Lac, la 2.034 de metri altitudine, în Mun��ii F��g��ra��, a precizat luni, pentru Agerpres, purt��torul de cuvânt al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud, Narcisa Milian.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Un nou studiu confirm�� efectele pozitive ale cafelei asupra performan��ei sportive Efectele se reg��sesc atât la b��rba��i, cât ��i la femei. În timp ce majoritatea cercet��rilor anterioare s-au limitat la participan��i masculini, oamenii de ��tiin���� de la Coventry University au efectuat un studiu mixt, în care consumul de cafea a îmbun��t����it viteza cicli��tilor pe parcursul unui test de 5 km.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Vârstele la care alcoolul este cel mai d��un��tor pentru creier Alcoolul are multe efecte negative bine documentate asupra s��n��t����ii, dar un nou articol scoate în eviden���� care sunt perioadele din via���� în care este cel mai d��un��tor, mai ales când este vorba despre creier.
VIDEO Fight Club în Parcul Natural Vân��tori Neam��: Imagini rare cu doi zimbri care se lupt�� pe z��pad�� Imagini spectaculoase cu doi zimbri care se lupt�� pe un teren acoperit cu z��pad�� au fost surprinse în Parcul Natural Vân��tori Neam��.Potrivit Romsilva, unul dintre angaja��ii parcului a reu��it s�� filmeze momentele rare cu doi zimbri masculi care se lupt�� în Parcul Natural Vân��tori Neam��.
Nutri��ie ��i s��n��tate: Un somn scurt dup�� cafea, secretul productivit����ii în munc�� (nu-i spune��i ��efului) Somn dup�� cafea: be��i o cea��c�� de cafea ��i a��ipi��i imediat pentru 20-25 de minute (în func��ie de cât de repede adormi��i). V�� ve��i trezi energiza��i ��i de somn, ��i de cafea – iar efectele cafeinei sunt de fapt mai puternice dup�� un somn scurt.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Străzile din București....
Doi polițisti găsesc un cadavru pe strada Edgar Quinet din București... Scoate unul dintre ei actele să completeze raportul și scrie acolo:-Bărbat de 45 de ani, ucis cu multiple lovituri de cuțit...
Bancul zilei: Vânătoarea unui prinț... din poveste
Un prinț... din poveste se duce in padure sa vaneze ursi. Vede ursul brun, duce pusca la ochi, trage si... In acelasi timp, simte o bataie pe umar, se intoarce si vede un urs uriaș care ii spune:- Omule, ai doua optiuni...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by