NATURAL
Darul zeilor de pe Insula lui Pelops - maslinele Kalamata Poate cele mai des mentionate delicatese din istorie, de la epopeele lui Homer pana la Biblie, maslinele sunt cu certitudine cel mai reprezentativ aliment mediteranean. Dar care soi din darul zeitei Athena - cum sunt numite maslinele in mitologia greaca - este cel mai gustos?Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
FOTOGALERIE Scurta introducere in bucataria libaneza Un stereotip raspandit spune ca Libanul se bucura de una dintre cele mai gustoase bucatarii din zona Mediteranei. Dar cum denumirile Ras Asfour, Fattoush sau Shish Taouk nu sunt la fel de clare ca bruschetta si paella, un meniu libanez are nevoie de cateva lamuriri suplimentare. Ce si cum se mananca in Liban?Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
FOTOGALERIE La Rioja - vin si arhitectura moderna in inima Spaniei O regiune din Spania e locul de legatura intre vinul bun si arhitectura spectacol. Dupa ce a primit creatiile lui Frank Gehry, Santiago Calatrava sau Zaha Hadid, La Rioja s-a transformat intr-un adevarat pol al esteticii moderne. Iar povestea spune ca totul a plecat  de la o singura sticla de vin.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Blog de vin: Sauvignonasse sau vinuri la mintea cocosului La Dragasani au gasit terenuri bune atat sauvignonul petit (blanc) cat si cel gros (vert sau sauvignonasse), fiind deopotriva studiate, clonate si cultivate de oamenii inimosi din vremurile nu demult apuse. Diferenta dintre cele doua varietati o poate face mai usor podgoreanul si specialistul din viticultura, citim pe blogul aberatiibahice.ro. Daca nu esti prieten cu volumele de ampelografie, imaginatia incepe sa faca tot felul de conexiuni cu Dealurile Olteniei, cocosul de pe blidele olarilor din Horezu sau cel dintre viile Recasului; nu mai spun de cei doi sangerosi de pe eticheta fetestii negre de la Paganus.
FOTOGALERIE Perla neagra a gastronomiei - scurta introducere in lumea caviarului Din Persia antica pana in saloanele celor mai selecte restaurante de astazi, caviarul a fost dintotdeauna sinonim cu rafinamentul culinar in majoritatea culturilor de pe glob. De-a lungul istoriei lor, faimoasele icre negre au fost punctul de plecare pentru multe controverse sau legi bizare, insa nu si-au pierdut pozitia privilegiata in meniul aristocratilor.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Etnolog bulgar: Ideea cozonacului de Paste in Bulgaria a fost importata din Romania Ideea cozonacului pe care bulgarii il prepara in mod traditional pentru masa de Paste ar fi fost importata din Romania in urma cu aproximativ un secol, spune un etnolog bulgar, citat de Novinite.
FOTOGALERIE Narcis, una dintre cele cinci acvile tipatoare, monitorizate prin satelit de Societatea Ornitologica Romana, s-a intors din migratie Narcis, una dintre cele cinci acvile tipatoare mici, monitorizate prin satelit de Societatea Ornitologica Romana, s-a intors din migratie pe 3 aprilie. Din toamna, cand a plecat in tarile calde, pana in prezent, cand s-a intors in tara, in zona muntilor Fagaras, pasarea a parcurs 26.032 km.​Click pe FOTOGALERIE pentru a vedea harta migratiei
Studiu Mercury Research: Peste trei sferturi dintre romanii care tin post nu consuma bauturi alcoolice inainte de Paste Aproape 50% dintre romanii cu varsta peste 14 ani tin post, iar femeile fac asta intr-o masura mai mare decat barbatii (57% fata de 40%), arata un studiu realizat de Mercury Research si remis redactiei HotNews.ro. Credinta si normele religioase reprezinta motivatiile cele mai des intalnite pentru persoanele care tin post (70%) si doar 5% nu tin post pentru ca nu sunt credinciosi.
Migratia de primavara: pe cand si in Romania? Foto: AgerpresPotrivit SpringAlive, se pare ca migratia de primavara se intampla chiar acum, peste tot in Europa Centrala si de Est, mai putin in… Romania. Iubitori de natura si pasionati in ale ornitologiei au anuntat sosirea a zeci de pasari migratoare in tarile lor. 53 de berze au fost reperate in Polonia, 27 in Cehia, 19 in Grecia, 12 in Belarus si Ungaria, 8 in Bulgaria, 7 in Lituania, 5 in Ucraina… Nu si la noi… Suntem convinsi, totusi, ca primavara a sosit si pe meleagurile mioritice si sta pitita in vreun grajd din Moldova ori agatata de-un stalp de telegraf prin Transilvania, numai ca, pacatele noastre, n-are cine s-o observe… atat suntem de preocupati cu mandatorii si nobile activitati de asigurare a traiului zilnic…
Brie - Regina branzeturilor franceze Legenda spune ca in toiul revolutiei franceze, Ludovic al XVI-lea si Maria Antoaneta se opreau la un han in apropierea orasului Meaux pentru a mai gusta o ultima data din miezul untos al unui tip de branza cu mucegai. Obsesia regilor si, implicit, a gastronomiei franceze pentru branza Brie o scoate in fata celor peste 400 de referinte existente in Franta, conducand spre un titlu previzibil: regina branzeturilor franceze.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Atelier de gatit pentru cei mici Lipsa de timp, jobul stresant, oboseala sau poate plictiseala pot ajunge, la finalul zilei, sa se transforme intr-o alimentatie dezechilibrata pentru copil. Cartofii prajiti sunt usor de facut, fast-food-ul are un gust mai bun decat o ciorba, chipsurile sunt mai cool decat un sandvis. Asta este viziunea pe care vrei s-o aiba copilul tau asupra mancarii? Si asta este educatia alimentara pe care vrem s-o aiba copiii nostri pe masura ce se maturizeaza?
Reportaj: Saracie? Criza alimentara? Peste 179 de kg de alimente pe persoana ajung la pubela in fiecare an In Europa mormane de alimente sunt aruncate la gunoi in fiecare an. 179 de kilograme de persoana ajung la pubela. Asta fara a lua in considerare risipa din agricultura si din pescuit. Un reportaj EuroparlTV.
Oda curiozitatii in 20 de versuri Articolul de mai jos este un omagiu adus curiozitatii. Adica acelui impuls datorita caruia intram de multe ori in belele (ca in povestile cu "poti intra in orice incapere a palatului, numai in aceea nu..."). Insa, de cele mai multe ori, curiozitatea ne face mai constienti de ceea ce ne inconjoara si, implicit, de noi insine. Ce are curiozitatea cu nutritia?
"Vinul bio", noi reguli de productie. Acidul sorbic si desulfitarea nu vor fi permise Noile norme sunt mai transparente si faciliteaza recunoasterea produsului de catre consumatori. Acidul sorbic si desulfitarea nu vor fi permise, nivelul sulfitilor din vinul organic trebuind sa fie cu cel putin 30-50 mg/l mai mic decat la vinul obtinut prin metode conventionale (in functie de continutul de zahar rezidual).
Ursii de la Gradina Zoologica din Targu Mures au prevestit ca iarna mai dureaza inca 6 saptamani, pentru ca si-au vazut umbra Cei sapte ursi care traiesc in semi-rezervatia naturala de la Gradina Zoologica din Targu Mures au prevestit, joi, ca iarna va continua inca cel putin sase saptamani, intrucat si-au vazut umbra, relateaza Agerpres.
VIDEO Casa de ceai Tsuen - cea mai veche ceainarie din lume Magazinul de ceai Tsuen din Uji se afla in acelasi loc inca din 1160. In cele opt secole de existenta, familia Tsuen a pregatit ceaiul pentru milioane de calatori, samurai nobili si shoguni. Generatiile cu numarul 23 si 24 ii asigura continuitatea in epoca Internetului.  Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Dirijorul de whisky - despre single malt cu maestrul distilier Richard Paterson Fara exagerari, maestrul distilier este vedeta din culisele oricarui producator de whisky. Un profesionist al degustarii, expertul este persoana cea mai in masura de a vorbi despre trecutul, prezentul si viitorul distilatului. Richard Paterson a impartasit experienta sa de 40 de ani petrecuti in slujba unei marci cu traditie in productia whiskyului single malt scotian.Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro
Ambasadorul Marii Britanii: Mancarea romaneasca este minunata "Mancarea romaneasca este minunata. Este naturala, este de obicei organica, cu un continut scazut de chimicale si sare", a scris ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, intr-o postare pe blogul sau, incercand sa explice de ce Romania este tara cu cei mai putini obezi din UE. Posibile explicatii: faptul ca peste 40% din populatia Romaniei traieste in zone rurale, dar si faptul ca multi dintre locuitorii de la oras au rude la sat sau detin proprietati la tara unde se pot retrage in weekend.
​FOTOGALERIE Padurea Pustnicu - ceata de noiembrie La marginea Bucurestiului se gaseste o padure mai putin umblata: Pustnicu. La sfarsit de noiembrie, intr-o dimineata cetoasa, culorile, umbrele si lumina laptoasa transforma padurea intr-un loc fermecat, cu siluete misterioase de copaci, reflexii ciudate in apa si pasari neidentificate care isi iau zborul de pe lac in zgomot de aripi.
FOTOGALERIE Picnic la Mogosoaia La mica distanta de Bucuresti se gaseste unul dintre cele mai frumoase locuri in care poti petrece o zi de week-end, caci Mogosoaia le are pe toate: un palat brancovenesc, un muzeu si expozitii de arta, lac, flori, parc si multa istorie. Daca acum cativa ani domeniul nu beneficia de foarte multa atentie, cu o gradina salbaticita in jurul arborilor batrani, sparturi in zidul care inconjura parcul si un Lenin ce se odihnea in spatele zidului inalt, in ultima vreme lucrurile s-au schimbat foarte mult.



ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
​Bancul zilei: Cea mai curajoasă replică
Vine Ion mai repede de la coasă și o surprinde pă Măria în pat cu Vasile. Ion, supărat pe viață o intreabă pe Maria: - Tulai Doamne Mărie da ce face Vasile cu tine-n pat?
Bancul zilei: Ce înseamnă o buclă din programare pe înțelesul tuturor
Pentru cei care nu cunosc conceptul de "buclă" din cadrul programelor de calculator iata în continuare explicații clarificatoare pentru a înțelege ce se întîmplă atunci cand se spune despre un program că "intră în buclă" (looping).Directorul unei firme (ține minte: "Directorul") îi spune secretarei:- Vom pleca pentru o săptămînă în străinătate la un congres și sper să ne simțim bine împreună. Fă toate pregătirile necesare pentru călătorie.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version