Filosoful Mihai Șora a publicat pe Facebook, în ziua în care împlinește 104 ani, o fotografie din primele luni de viață și subliniază că ritualul primei fotografii ”la începutul secolului XX era însă un eveniment în sine, nu un obicei comun” și că ”pentru mulți dintre părinții generației mele, fotografia aceasta inaugurală a fost singurul lucru care le-a rămas de pe urma copilului”.
O sticlă rară de coniac franţuzesc veche de 258 de ani a fost vândută la licitaţie cu 118.580 de lire sterline (peste 146.000 de dolari), a anunţat joi pe Twitter casa de licitaţii Sotheby's din Londra, relatează dpa, citată de Agerpres. În lume mai există doar trei sticle din rarul Gautier Cognac 1762, acesta devenind astfel cel mai vechi coniac care a fost vândut la licitaţie, a precizat Sotheby's.
Serialul online "Discutabil"
Primul episod al serialului online „Discutabil”, regizat de Vlad Zamfirescu, a generat peste 80.000 de vizualizări în decurs de aproximativ 48 de ore. Proiectul le dă privitorilor ocazia să asiste la discuţiile fictive pe care le au câţiva actori deveniţi casnici peste noapte, ca urmare a situaţiei provocate de noul coronavirus.
Trăim într-o perioadă care ne obligă, din ce în ce mai des, să avem grijă de noi. Este clar că plecăm de la premisa că nimeni nu poate face ceva în locul nostru, așa că cea mai bună variantă este să ne luam în serios, să ne ascultăm organismul, să lăsăm jena și rușinea la o parte și să ne punem în situații noi, cu potențial de creștere de respect de sine.
In 1992 Ilie Dobre spunea primul lui "gooooool" în forma care avea să-l consacre definitiv. Apoi a intrat in Cartea recordurilor cu un "goooool" strigat timp de 35 secunde şi 6 zecimi fără respirație. Înainte de '89 ar fi fost imposibil. Acum, a venit vremea pensionarii, dar nu și a retragerii. Nu are superstiții sau ritualuri înainte de a transmite un meci, doar se ”închină seara și dimineața”, dar are în schimb o tolbă plină de povești, iar interviul nostru vă dezvăluie câteva dintre ele.
Un puști în vârstă de 12 ani din Sydney (Australia) a furat cartea de credit a părinților, și-a păcălit bunica să-i dea pașaportul, s-a urcat în avion și a fugit în Bali, scrie The Guardian.
Un barbat vaduv din Marea Britanie a aruncat in mare sute de sticle cu mesaje, pentru a-si gasi sufletul pereche, si a fost acuzat de poluare, relateaza News.ro, care citeaza People.com.
Sezonul 2
de Povestiri Urbane
A fi fotograf de wild life in Romania presupune o atentie sporita si multa rabdare pentru ca animalele de pe teritoriul tarii noastre sunt salbatice si accepta cu greu omul, cam asta ar sintetiza in linii foarte generale meseria de "fotograf al naturii salbatice". Silviu Matei ne explica in epsiodul de astazi al emisiunii Povestiri Urbane ce inseamna sa fii fotograf de wild life in Romania si veti avea sansa sa urmariti cateva instantanee cu animale din fauna salbatica a tarii noastre.
Sezonul 2
de Povestiri Urbane
Austriacul Felix Baumgartner, intra in istorie in 2012 sarind de la inaltimea de peste 39.000 de metri, iar in cadere reusea sa depaseasca viteza sunetului creand, in ciuda preconizarilor, un boom supersonic. Afla povestea lui in episodul de astazi al emisiunii Povestiri Urbane.
Sezonul 2
de Povestiri Urbane
Free Riders este un club moto care a luat nastere la initiativa lui Florian Anton. In afara de pasiunea pentru "doua roti”, membrii Free Riders doresc sa schimbe mentalitatile si destinele celor din jur, demonstrand cu fiecare campanie ca inainte de toate e important sa fim oameni. Afla povestea Free Riders in episodul de astazi al emisiunii Povestiri Urbane.
de Povestiri Urbane
Oina a fost atestata documentar pentru prima oara in anul 1364, in timpul domniei lui Vlaicu Voda, iar primul meci oficial s-a disputat la 9 mai 1899. Alexandra Mihale a dorit ca jocul nostru national, oina, sa devina cunoscut publicului larg. Astfel, dupa mai multe luni de documentare si filmari, pe 1 decembrie 2013, proiectul multimedia a fost facut public. Proiectul cuprinde 11 episoade despre sportul nostru traditional si putem spune ca are chiar o valoare antropologica.
de Povestiri Urbane
Lucia Constantin este o tanara care, dupa terminarea facultatii in Bucuresti, a ales sa se intoarca in localitatea natala, Valea Argovei. A infiintat Casa Satului, un loc in care copiii din localitate au sansa sa socializeze si sa invete lucruri noi. Chiar daca la inceput au fost persoane care au descurajat-o, acum, la mai bine de 8 luni de la demararea proiectului, mentalitatile au inceput sa se schimbe si Lucia demonstreaza ca atunci cand ai pasiune orice lucru poate deveni realitate. Afla povestea ei in episodul de astazi al emisiunii Povestiri Urbane.
de Povestiri Urbane
Scenarista Oana Rasuceanu este invitata episodului de astazi al emisiunii Povestiri Urbane. De la scurtmetrajul "Bună Cristina! Pa Cristina!" pana la lungmetrajul "Love Building", Oana a evoluat odata cu scenariile ei. Oana Rasuceanu: "Exista sanse mari sa loveasca un film din Romania un Oscar. Sunt copilul optimist. Apropo de public si de frica romanului de intra la un film romanesc. Adica asta este o boala, iar noi, oamenii din cinema, ar trebui sa luptam sa aducem oamenii la cinema sa vada filme romanesti pentru ca sunt o gramada de filme bune".
de Povestiri Urbane
Dupa primul sezon al emisiunii reactiile pozitive venite din partea oamenilor ne-au determinat sa continuam acest proiect editorial. Inca de la inceput ne-am propus sa aducem in prim plan oamenii frumosi ai Romaniei care prin pasiunile lor au demonstrat ca nimic nu este imposibil. Asa cum v-am obisnuit si in primul sezon, in urmatoarele episoade ale emisiunii o sa aflati povestile interesante ale unor oameni care ar putea sa fie un exemplu pentru copiii din Romania. Dincolo de politica, de cotidianul banal, va prezentam un crampei din Romania normala.
- Intra in articol pentru a vedea un sumar al episoadelor publicate pana acum
de Povestiri Urbane
"Muzica nu trebuie sa aiba nationalitate", spune solistul trupei Alternosfera, Marcel Bostan. Prin muzica lor, indiferent ca au cantat piese in limba romana sau rusa, Alternosfera a trecut dincolo de granitele fizice ale unei tari. Conflictul din Transnistria, interesele geopolitice pentru care nu se doreste unitatea Republicii Moldova sau planurile muzicale sunt doar cateva dintre subiectele abordate in primul episod al sezonului 2 al emisiunii Povestiri Urbane de catre solistul trupei Alterosfera.
de Povestiri Urbane
Emisiunea Povestiri Urbane revine din 22 septembrie si aduce in prim plan oamenii frumosi ai Romaniei care prin pasiunile lor au demonstrat ca nimic nu este imposibil. Asa cum v-am obisnuit si in primul sezon, in urmatoarele episoade ale emisiunii o sa aflati povestile interesante ale unor oameni care ar putea sa fie un exemplu pentru copiii din Romania. Dincolo de politica, de cotidianul banal, va prezentam un crampei din Romania normala.
de Povestiri Urbane
Baietii de la Beard Brothers din Cluj ne-au propus sa participam la un eveniment ce se dorea sa readuca zambetul pe chipurile romanilor. Astfel, echipa Povestiri Urbane ajutati de voluntarii energici si mereu zambitori de la Brigada de Voluntari au raspuns provocarii si au incercat sa le reaminteasca romanilor ca le sta bine cu zambetele pe fata. Si nu uitati: zambiti, daca nu pentru voi macar pentru cei din jur!
Primul sezon al emisiunii Povestiri Urbane a ajuns la final si marcam acest lucru printr-un episod special in care va prezentam faze amuzante întâmplate in timpul filmărilor celor 11 episoade ale sezonului. Le multumim tuturor celor care au acceptat invitatia de a apărea in primul sezon al emisiunii Povestiri Urbane: Paul Ciuci (Compact), Alex Iacob (Reptilianul), Dan Amariei (OCS), Crina Zvoboda, Ana Ularu, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Cornel Hoza (Beard Brothers), Vlad Popescu (Clubul Cainilor Utilitari), Mihai Barbu, Costin Azoitei (Next Level Tattoo), Ionut Tunaru (Brigada de Voluntari).
de Povestiri Urbane
Abia anul acesta s-au facut primii pasi in reglementarea activitatii de voluntariat in Romania. Astfel, incepand de anul acesta voluntariatul va fi recunoscut ca experienta profesionala. Ionut Tunaru este omul care in 2010 a pus bazele Brigazii de Voluntari, una dintre cele mai mari organizatii de voluntari din tara. Ionut Tunaru, presedintele Brigazii de Voluntari: "Pasul care s-a facut acum in sensul legii adoptate este un pas spre normalitate, un pas inainte. Mai avem insa foarte mult de munca pentru ca sunt multe situatii in care munca de volutariat nu poate fi recunoscuta ca experienta pentru ca sunt foarte multe domenii care ele in sine nu au un cod bine definit de activitate".
de Povestiri Urbane
Arta tatuajelor are o vechime de mii de ani. De-a lungul istoriei, tatuajele au reprezentat o forma de exprimare prin care oamenii isi spuneau povestea vietii sau isi marcau permanent in piele anumite momente importante. In ultimele decenii, oamenii tatuati erau vazuti drept rebeli sau inspirau frica. Reprezinta tatuajele o forma de arta, chiar daca panza este pielea umana? In epsiodul de astazi al emisiunii Povestiri Urbane, tattoo artistul Costi Azoitei explica ce inseamna aceasta meserie, vorbeste despre toleranta si despre cat de mult s-a schimbat mentalitatea romanilor cu privire la arta tatuajelor.