Proaspata castigatoare a titlului de Miss Univers, angoleza Leila Lopes, si-ar putea pierde coroana dupa ce noi informatii indica faptul ca ea si-a falsificat o serie de documente pentru a putea participa la un concurs de calificare din Marea Britanie, transmite ABCNews. Lopes a castigat acea competitie. Leila Lopes, Miss Angola, a fost incoronata luni Miss Univers 2011, in finala din Sao Paulo.

Leila Lopes, incoronata Miss Universe 2011Foto: Reuters

Potrivit informatiilor publicate de ziarul argentinian Infobae, lui Lopes i s-ar fi permis sa participe fraudulos la un concurs Miss Angola pentru cetatenii angolezi ce locuiesc in Marea Britanie, desi ea nu a trait niciodata in afara Angolei.

Infobae afirma ca un barbat pe nume Charles Mukano a ajutat-o sa-si falsifice documentele, ce o identifica pe Lopes ca studenta la o institutie de invatamant britanica din domeniul Managementului afacerilor. Cu ajutorul acestui document, Lopes a putut sa participe si sa castige competitia.

Publicatia argentiniana citeaza informatii din presa angoleza, conform carora Mukano chiar ar fi mituit membri ai juriului din Marea Britanie pentru a asigura victoria lui Lopes.

Conducerea organizatiei Miss Universe a anuntat ca investigheaza cazul.

Lopes este prima angoleza care a castigat titlul de Miss Universe. Ea a fost ulterior criticata de Miss Franta si Miss Filipine, care au acuzat-o ca nu merita coroana.

Leila Lopes, Miss Angola, a fost incoronata luni Miss Univers 2011, in finala din Sao Paulo. "Acum va trebui sa munceasc din greu si voi incerca sa raman cu picioarele pe pamant", a spus noua regina a frumusetii dupa ce a primit coroana.