Bebeii si copiii pun gura pe orice - pe fata de perna, pe cearsaf, pe materialele de infasat, pe ce le vine la indemana etc. O planta cu o istorie de mii de ani si a carei crestere nu necesita erbicide este parca abia descoperita in confectiile moderne si sanatoase. Pentru multi poate parea surprinzator: spectaculoasa planta de bambus ascunde numeroase proprietati benefice, atunci cand este utilizata ca materie prima pentru diferite articole textile. Absoarbe cu 60% ai multa apa, fata de bumbac, antibacterian natural, in plus, planta este crescuta organic - fara pesticide. Despre utilitatea si calitatea produselor din bambus a raspuns online intrebarilor cititorilor Andreea David, specialist produse pentru copii, distribuitor in Romania al articolelor originale Little Bamboo (Australia).

Captura - video interviu Andreea DavidFoto: Hotnews

Background:

  • Articolele din bambus, fine si confortabile, sunt ideale pentru bebelusi si copii. Bambusul este o planta folosita in compozitia tesaturilor de mii de ani. 
  • Chiar si metoda de a transforma aceste fibre in fire este veche de peste 100 de ani. 
  • Cu nevoia din ce in ce mai crescuta de a folosi articole de imbracaminte si incaltaminte eco friendly, cererea pentru bambus este in continua crestere. Acest lucru nu este deloc surprinzator avand in vedere ca 5% din culturile din intreaga lume sunt bumbac si contribuie cu 25% la uzul pesticidelor in intreaga lume. 
  • Bambusul are un impact pozitiv asupra mediului intrucat plantatia este crescuta organic, fara pesticide, avand nevoie de foarte putina apa sau deloc.
  • Este o resursa usor regenerabila, care isi continua calea spre a deveni una din fibrele dominante folosite in secolul 21.

Link: (P) "Mami, crezi ca sunt prea mic sa stau in fund? Nu chiar"

(P) "Mami, nu mai vreau sa numar oi!"

Puteti comanda pe Tors.ro lenjerie de pat, muselina sau patura din bambus organic pentru bebelusi.