Il vedeti frumos stivuit la supermarket. Romanii nu se inghesuie sa-l cumpere. Este vorba despre broccoli, una dintre legumele care ne ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului, mai ales contra celui de san si prostata. Cercetatorii americani il recomanda si pentru intarirea sistemului imunitar.

Denumirea lui provine de la cuvantul italian brocco care inseamna creanga sau mugur. Daca la inceput a fost consumat mai mult in Europa, dupa primul Razboi Mondial, imigantii italiei l-au adus si in Statele Unite.

In afara de italiei, mari amatori de broccoli sunt si englezii si spaniolii, mai ales ca acesta are si foarte putine calorii. Printre substantele pe care le contine se numara: calciu, fosfor, magneziu, zinc, sulf, vitamina A, multe B-uri, ceea ce-l face o arma excelenta impotriva stresului.

Carne de vita cu broccoli

Ingrediente:

375 g carne slaba, taiata in bucatele mici

1 lingura si jumatate de ulei

750 g broccoli, alegeti doar florile, taiati-le pe diagonala in felii subtiri

1 ceasca de ulei

2 linguri si jumatate de sos de stridii

2 linguri de sos de soia light

3/4 lingura de sos de soia negru

1 lingura zahar

cateva picaturi de ulei de susan

2 catei de usturoi, zdrobiti

1/2 de casca de supa de pui

2 linguri de amidon (optional)

Mod de preparare:

Marinarea carnii:

1 ou

1/3 lingurita de sare

1 lingura de vin

1 lingura de amidon

2 linguri de apa

Carnea se tine la marinat o jumatate de ora. Secretul acestei retete consta in adaugarea in sosul in care este marinata carnea a unei lingurite si jumatate de ulei. Dupa aceasta operatiune, carenea se mai lasa la marinat inca o jumatate de ora.

Apoi se pune o ceasca de ulei intr-o tigaie incinsa, se adauga carnea si se caleste pana este aproape gata. Se scoate pe o farfurie, se spala tigaia si se sterge cu un servet de bucatarie.

Se pune iarasi pe foc cu o jumatate de ceasca de apa. Cand fierbe se adauga bucatile de broccoli. Vasul se acopera si legumele fierb in voie.

Cand sunt gata se spala din noua tigaia, se pune iarasi pe foc cu 2 linguri de ulei. Se pune usturoiul si se amesteca bine in jur de 1 minut. Adaugati apoi legumele si carnea si amestecati.

Faceti loc in mijlocul tigaii si puneti cele sosurile. Adaugati apoi amidon si amestecati pana se ingroasa. Sosul ce rezulta se amesteca cu celelalte ingrediente.

Se serveste fierbinte.

Daca doriti, puteti adauga morcovi si ceapa. Legumele se fierb impreuna cu broccoli, insa trebuie sa adaugati mai multa apa.

Nu va ganditi ca veti da banii pe diverse sosuri, din care vei folosi doar 1-2 linguri. Vedeti partea buna. Exista o multime de retete la care le puteti folosi.

Pentru 3 - 4 portii

Pret cu aproximatie: in jur de 25 RON

Sursa: chinesefooddiy.com