Porcusori de Guineea picanti - bogati in proteine, saraci in grasimi
Si totusi acest lucru se intampla de mii de ani in Peru, unde porcusorii de Guineea fac parte dintre mancarurile de baza.
Specialistii din Lima sunt de parere ca porcusorii contin mai mult proteine si mai putin colesterol decat carnea de porc, vaca, pui sau miel. Americanii, spaniolii si japonezii ii considera specialitati. Cei care au gustat carne de porcusor de Guineea marturisesc ca are acelasi gust ca si cea de iepure.
Pentru cei care pot trece peste faptul ca mananca un animal de casa, care seamana cu un soarece, iata cum se prepara porcusorii de Guineea:
"Picante de cuy" – Porcusori de Guineea picanti:
Carnea este lasata la marinat o noapte intreaga in: chimen, piper negru, ardei rosu si ardei iuti uscati. A doua zi, inainte de a fi gatita, se mai adauga ardei rosii si galbeni. Dupa ce a fost marinata, carnea este pusa pe gratar. Se serveste cu orez, cartofi sau salata
Surse:
telegraph.co.uk, shelfordfeast.co.uk

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive