Este de neconceput pentru cei care iubesc animalele si care au acasa un porcusor de Guineea, sa isi imagineze ca acesta poate fi servit la cina cu o garnitura de orez.

Si totusi acest lucru se intampla de mii de ani in Peru, unde porcusorii de Guineea fac parte dintre mancarurile de baza.

Specialistii din Lima sunt de parere ca porcusorii contin mai mult proteine si mai putin colesterol decat carnea de porc, vaca, pui sau miel. Americanii, spaniolii si japonezii ii considera specialitati. Cei care au gustat carne de porcusor de Guineea marturisesc ca are acelasi gust ca si cea de iepure.

Pentru cei care pot trece peste faptul ca mananca un animal de casa, care seamana cu un soarece, iata cum se prepara porcusorii de Guineea:

"Picante de cuy" – Porcusori de Guineea picanti:

Carnea este lasata la marinat o noapte intreaga in: chimen, piper negru, ardei rosu si ardei iuti uscati. A doua zi, inainte de a fi gatita, se mai adauga ardei rosii si galbeni. Dupa ce a fost marinata, carnea este pusa pe gratar. Se serveste cu orez, cartofi sau salata

Surse:

telegraph.co.uk, shelfordfeast.co.uk