Top 10 lucruri la care sa te astepti cand pornesti propria afacere
1. Nu va mai puteti invinui seful pentru problemele pe care le aveti! Oricat de nemultumit ati fost de fostul sef, acum s-ar putea sa-i duceti lipsa. Va veti trezi ca dumneavoastra sunteti persoana care ia decizii. Soarta companiei este in mainile dumneavoastra. De dumneavoastra depinde daca va avea sau nu succes.
2. Veti fi toate departamentele din afacere! La inceput, trebuie sa aveti grija de vanzari, dezvoltarea produselor, marketing, contabilitate, serviciu clienti, IT, juridic, achizitii si livrari. Si cum majoritatea oamenilor nu au abilitati din toate aceste domenii, trebuie sa invatati repede strictul necesar pentru a va mentine in limitele legale si, in acelasi timp, in afacere.
3. Nu aveti rechizite gratuite! V-ati gandit vreodata cat costa un top de hartie? Dar un birou, un monitor sau un toner? Dintr-o data veti deveni constient de costurile ascunse, cand va trebui sa le platiti din buzunar. Si nu, nu va sugeram sa plecati de la jobul corporatist cu o cutie mare de rechizite!
4. Nu aveti siguranta unui salariu lunar! Chiar daca o duceti bine cu afacerea, multe comenzi nu vin regulat, asa ca s-ar putea, la sfarsit de luna, sa nu aveti din ce sa va acoperiti salariul. Platitul facturilor poate fi mai mult un fel de jonglare cand porniti afacerea, asta doar daca nu cumva detineti o rezerva imensa pentru cheltuieli.
5. Nimeni nu iti da un plan pe care sa-l urmezi si nici obiectivele care trebuie indeplinite! Multi afaceristi noi se impotmolesc nestiind ce si in ce ordine trebuie facut. Ati terminat produsul? Treceti la promovarea lui? Investiti in infrastructura? Construiti un web site?
6. Nu poti directiona clientii iritati catre departamentul de relatii cu clientii! Va trebui sa rezolvati toate conflictele legate de afacerea dumneavoastra.
7. Luati-va gandul de la concedii medicale! Oamenii de afaceri stiu ca daca nu muncesc, banii nu vin singuri. Daca va treziti cu nasul infundat si cu durere de cap, nu puteti cere o zi de concediu medical pentru a putea dormi in continuare.
8. Va platiti singur impozitele! In loc sa va bucurati de returnarea taxelor, ca propriu angajat trebuie sa plattiti taxele de sfarsit de an. De asemenea trebuie sa tineti contabilitatea foarte bine si curat pentru a nu avea probleme cu fiscul.
9. Va platiti asigurarile din buzunar! Trebuie sa va asigurati personal ca dumneavoastra si familia dumneavoastra sunteti sunteti protejati in caz de accidente. Nu veti primi discounturile pe care le primesc marile corporatii, de aceea asigurarile sunt mai costisitoare.
10. Fara zile de relas! Cu toate ca multi nu recunosc, cu totii am avut zile relaxate, cand ne prefacem ca suntem foarte ocupati, dar de fapt facem cumparaturi on-line, planificam nunta sau ne jucam pe calculator. Daca aveti zile de relas in propria afacere, nimic nu este terminat la timp si banii nu vor aparea. Pur si simplu.
Sursa: escapefromcubiclenation.com

O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Nu e adevarat ca nu exista zile de relaxare. Sunt chiar mai multe decat inainte si fara mustrari de constiinta.
Singura problema e ca n-am colegi de birou. Ma invatasem cu bisericute, galagie, glumite peste birou.
Cu clientii nu-mi permit sa intind coarda cu glumite.
Asta e.
Dar cine incepe cu:
"Ce ne facem daca nu vom reusi",
acela nu poate fi un bun manager.
Voi vedeti aici doar partea goala a paharului.
Aratati si partea plina. Pentru ca exista. E de fapt motorul progresului unei societati. Dorinta de mai bine.
Sau nu va convine? Ce faceti aici? Incercati sa zdrobiti orice posibila initiativa. Daca stau sa ma gandesc cate foi are placinta, nu o mai mananc.
E trist ca publicati asemenea articole. Nu uitati ca America a ajuns acolo und este, tocmai din cauza faptului ca a avut si are oameni care vor sa faca ceva. Nu sa stea sa se gandeasca cat costa un top de hartie, si un sul de hartie igienica, pe care il da angajatilor.
Scuze, e o atitudine total neconstructiva pentru .ro
E specific comunistilor - "vedeti cat de rau o duc capitalistii? Nu dorm din cauza grijilor."
Sa fie mereu cineva care sa ne dea, si sa ne spuna ce sa facem . Si cand sa mergem la baie. E clar ca autorul articolului face parte din geneatia care il regreta pe Ceausescu.
E trist ca mai exista oameni care gandesc asa.
Dar de fap, nu gandesc, sunt pusi sa scrie doar.
Primesc un salariu si sunt multumiti.