Cafeaua ne fereste de boli grave. Top sase motive sa bem cateva cesti pe zi
Reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2. Potrivit unui studiu recent al cercetatorilor de la Harvard, cafeaua reduce cu 30 % riscul aparitiei acestei boli, in cazul femeilor, si cu pana la 54%, in cazul barbatilor. Atentie! Aceleasi studii arata ca pentru a beneficia de acest efect miraculos al cafelei, trebuie sa beti, in medie, pana la 6 cesti pe zi.
Reduce riscul aparitiei cancerului de colon. Oamenii de stiinta sustin ca daca beti doua cesti de cafea pe zi aveti cu 25% mai putine sanse sa nu suferiti de cancer de colon.
Contine antioxidanti. Nu-i lucru de neglijat ca acest lichid contine de patru ori mai multi antioxidanti (care reduc riscurile instalarii anumitor tipuri de cancer si imbatranirea) decat ceaiul verde. Desigur, conteaza si ce fel de cafea beti, cum a fost pregatita, insa rezultatele sunt favorabile.
Cafeaua nu ne face mai destepti, insa protejeaza creierul de boli degenerative precum Parkinson si Alzheimer, daca este consumata cu moderatie. In plus face bine si la memorie.
Creste capacitatea de procesare a informatiilor cu 10%. Ne ajuta sa gandim mai rapid si mai clar, alungand starile de somnolenta si oboseala.
O ceasca de cafea poate preveni un accident. Impreuna cu un pui de somn, ii ajuta pe soferi sa nu se lase furati de somnul, cand sunt la volan. Desi corpul dumneavoastra are nevoie de somn, mintea nu este de acceasi parere.
La ce altceva mai este buna cafeaua? Daca sunteti un consumator inrait, aveti toate sansele sa nu va imbolnaviti de guta, sa tratati astmul, sa nu suferiti de boli cronice de ficat sau sa tratati durerile de cap. Mai mult, poate reduce depresiile si starile de anxietate si impiedica aparitia bolilor la rinichi.
Intrebarea este daca se merita sa consumati foarte multa cafea doar pentru ca asa spun cercetatorii. Daca beti foarte multa, doar ca sa va feriti de cateva boli, exista riscul sa dati peste altele.
Surse: associatedcontent.com, i4u.com, lodewijkvdb.com

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea