Pentru multi, sarbatorile nu aduc acea bucurie despre care se vorbeste la televizor. Pentru unii este doar o perioada deprimanta. Se simt singuri, parasiti de familie si de prieteni.

Daca sunteti in aceasta situatie, nu trebuie sa va pierdeti speranta. Cu un mic efort, puteti face sarbatorile mai usor de suportat.

1. Petreceti-va timpul la munca. Desi exista o gramada de persoane care nu sunt de acord cu acest sfat, nu trebuie sa va lasati influentati. Daca aveti un serviciu in care se lucreaza fara intrerupere, ati putea cere sa lucrati de Craciun. Nu veti mai sta singuri acasa si veti castiga si ceva banuti. Daca lucrati intr-un magazin, nu veti avea foarte multi clienti, insa cei care intra sa cumpere ceva vor fi cam in aceeasi situatie cu dumneavoastra. Zambiti-le si veti fi rasplatit tot cu un zambet.

2. Oferiti-va voluntar. Uneori, ajutandu-i pe altii este tot ceea ce trebuie sa va simtiti implinit. Adaposturile pentru oamenii nevoiasi si orfelinatele sau azilele de batrani organizeaza o cina de Craciun, pentru cei cu care viata a fost mai putin darnica. Desi sunt destul de putine in Romania, interesati-va din timp si mergeti si dati o mana de ajutor.

3. Alegeti un maraton cinematografic. Multi va vor spune ca nu va face bine sa stati ore in sir cu ochii pe ecran sau in televizor. In plus, aceasta metoda poate cauza depresii. Si totusi, timpul trece foarte repede daca va delectati cu un film bun. Faceti o lista cu filmele preferate sau cu filme pe care nu ati recunoaste niciodata ca le-ati vazut si opriti-va la un centru de inchirieri.

4. Jucati-va de-a fotografii. Luati un aparat de fotografiat si dati o tura prin oras. Cautati lucruri interesante care merita fotografiate. Puteti face fotografii la intamplare sau va puteti propune o anumita tema. Apoi le puteti developa si pune intr-un album sau chiar puteti organiza o expozitie.

5. Este timpul sa scrieti o scrisoare fiecarei persoane careia ii simtiti lipsa. S-ar putea sa varsati cateva lacrimi cand va aduceti aminte de lucruri din trecut, insa poate avea efect terapeutic.

6. Petreceti-va sarbatorile „la spa”: faceti o baie calda, faceti-va manichiura si pedichiura, ascultati muzica relaxanta, beti un pahar de vin. Care-i ideea? Sa aveti o zi in care va concentrati doar asupra propriei persoane. Faceti in asa fel incat sa va fie bine.

7. Dansati pana obositi. Dati muzica tare si dansati. Cantati la dus cat va tin plamanii si imaginati-va ca sunteti o mare vedeta. Faceti ce va trece prin cap si transformati aceasta perioada intr-o vacanta placuta in care va simtiti bine in propria piele.

8. Experimentati gatitul. Acum aveti ocazia sa demonstrati ce talente ascunse zac in dumneavoastra. Ganditi-va din timp ce vreti sa pregatiti si faceti aprovizionarea cu doua, trei zile inainte. Transformati bucataria in propriul laborator si dezlantuiti-va. In aceasta zi uitati de termene limita, nu aveti ora fixa la care trebuie sa ajungeti undeva si nu este nimeni sa vada cata mizerie faceti.

9. Lucrati la propria lista cu „ce trebuie facut”. Cati nu sunt care spun: „daca as avea timp, as ... ”? Ei bine, acum e momentul. Faceti ordine in hartiile pe care le-ati strans de o luna pe birou, faceti curat in dulap etc. Va veti tine mintea ocupata si veti avea satisfactia ca ati facut ceva. In plus, cu cat taiati mai multe de pe lista cu ce aveti de facut, cu atat vi se va parea ca va puneti ordine in viata in anul care va veni.

10. Bucurati-va ca nu va stresati. Cand suntem singuri de sarbatori ne gandim la ce ratam, insa, ca o consolare, amintiti-va de stresul pe care il aduc intalnirile de sarbatori: gospodinele fac ture intre bucatarile si sufragerie, unde se afla musafirii, televizorul este dat tare, din cauza caruia invitatii abia se inteleg unii cu altii si discutiile care se isca la un moment dat. Bucurati-va ca nu trebuie sa treceti prin asa ceva anul asta. Incercati sa faceti tot posibilul sa va faceti sarbatorile cat mai placute, chiar daca sunteti singuri.

Sursa: associatedcontent.com