In momentul in care te hotarasti sa iti faci un bar acasa, trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari - ce bauturi doresti sa contina si cati bani esti dispus sa cheltuiesti. In primul rand, trebuie sa iti aprovizionezi barul cu bauturi clasice, care pot fi consumate atat simple, cat si ca ingrediente ale unor cocteiluri. In momentul in care cumperi bauturi alcoolice, o sticla de 750 ml este de obicei suficienta pentru a face orice combinatie de bauturi pe care ti-ar putea-o cere musafirii.

Bauturi de baza: Bauturi alcoolice tari

Vodca

Vodca poate fi consumata simpla sau combinata cu lichioruri si sucuri naturale. De asemenea vodca este elementul cheie in cocteiluri precum Sex on the Beach, Fuzzy Navel, Screwdriver, Bloody Mary si Martinis.

Ginul

Ginul este un ingredient clasic folosit in prepararea Martini, Singapore Sling si a popularului Gin Tonic.

Romul

Long Island Iced Tea (cocktailteam.net)
Iti poti cumpara pentru barul tau trei tipuri de rom: negru, alb si aromat. Romul poate fi baut simplu sau combinat cu cola si este folosit in prepararea Long Island Iced Tea, Hurricane si Daiquiri.

Whisky-ul

Un whisky bun este destul de scump, insa exista si cateva marci care pot fi cumparate la preturi cat de cat accesibile. De obicei, este servit cu gheata sau este folosit in bauturi precum Irish Coffee, Seven and Seven si Bourbon Cobbler.

Scotch-ul

Si aceasta bautura este una scumpa. Schotch este folosit in mai multe bauturi populare, cum ar fi Godfather, Rusty Nail si Rob Roy. De asemenea, se bea si simplu.

Tequila

Tequila este o bautura potrivita pentru shot-uri. De asemenea, este folosita la prepararea Margaritas, Texas Tea si Tequila Sunrise.

Bauturi de desert

Snaps

Snapsul este o bautura aromatizata, careia ii lipseste gustul dulceag caracteristic lichiorurilor, insa are gust de alcool putin sesizabil. Cea mai populara forma a snapsului este cea cu aroma de piersica. Snapsul poate fi folosit in prepararea cocteilurilor Red Devil, Sex on the Beach, Billini si Fuzzy Navel.

Brandy

Brandy-ul poate fi aromatizat cu fructe precum ciresele si coacaze negre. Brandy-ul este consumat de obicei dupa masa de pranz, insa este prezent si in bauturile-amestec Hot Toddy, Zombie si Tom and Jerry.

Lichioruri aromate

Cele mai des intalnite lichioruri sunt cele cu aroma de caise, banane, coacaze negre, cirese, capsuni si cafea. De obicei sunt folosite pentru prepararea cocteilurilor Cherry Bomb si Pink Lady.

Vinul

Vin rosu (Foto: Associated Press)
In mod traditional, vinul rosu se serveste cu mancare preparata din carne rosie, iar cel alb cu pui sau peste. Adevarul este insa ca poti consuma orice tip de vin doresti, indiferent de ceea ce mananci, insa trebuie sa ai grija ca gustul vinului sa nu fie mai puternic decat cel al mancarii.

Vinul rosu

Incepe prin a cumpara un Merlot sau un Pinot Noir (recomandate de obicei pentru necunoscatori). De asemenea, daca doresti ceva mai complex, poti opta pentru un Zinfandel sau un Cabernet Sauvignon.

Vinul alb

Daca doresti un vin mai slab, cumpara un Riesling sau un Sauvignon Blanc. Printre vinurile albe bune se mai numara Pinot Blanc si Chardonnay.

Cand serviti vin rosu acesta trebuie sa fie la o temperatura putin mai scazuta decat cea a camerei (10-18 grade Celsius), iar cel alb trebuie servit rece (7-10 grade Celsius).

Bauturi nonalcoolice

Alaturi de bauturile alcoolice prezentate mai sus, trebuie sa va asigurati ca aveti in casa:

  • Coca Cola sau Pepsi
  • Sprite sau 7-Up
  • Apa tonica
  • Sucuri naturale (ananas, portocale, merisoare, grapefruit sau rosii)
  • Apa minerala si plata
  • Gheata

De asemenea, este recomandat sa aveti lamai, cirese amare, masline si portocale pentru prepararea cocteilurilor.