De cand e lumea, cainele este considerat prietenul omului, insa, de cativa ani, s-a demonstrat ca, in anumite conditii, poate deveni o amenintare. Stiinta a scos la iveala un adevar care deranjeaza: fecalele de caine sunt foarte periculoase. Oricat de tare i-ar deranja pe iubitorii de animale, s-a demonstrat ca din cauza mizeriei nestranse de proprietarii de caini, unii oameni se pot imbolnavi grav.

1. Sunt o multime de boli care se transmit la oameni prin fecalele cainilor si pisicilor. Infectiile cu salmonella, E.coli si giardia sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute.

2. Limbrici elimonati de animalele bolnave pot trai in sol o lunga perioada de timp si pot fi transmisi la oameni. Copiii sunt cei mai predispusi la imbolnaviri. Stiti ca un catel care sufera de o asemenea infectie poate transmite peste un milion de oua de limbrici pe zi?

3. Nimanui nu-i place sa mearga prin parc sau pe strada si sa calce in excremente de caine. Si nici sa urce apoi in masina sau sa intre in casa. Cat le ia proprietarilor de caini sa stranga dupa animalul de companie?

4. Mustele isi depun ouale in aceste fecale, apoi intra in casa si imprastie boli asezandu-se pe alimentele din bucatarie.

5. Apa de ploaie spala mizeria lasata de caini si o duce in canalizari. Apoi ajunge in rauri, si poate contamina apa potabila. Studiile facute de microbiologi plaseaza cainii pe locul 3 sau 4 pe lista factorilor de contaminare a apelor.

6. Nu numai oamenii sunt in pericol, ci si cainii care pot contacta o parvoviroza din fecalele infectate.

Statisticile arata ca 4 din 10 familii de americani au cel putin un caine. In anul 2000, se inregistrau in SUA, 68 de milioane de caini. Daca proprietarii lor nu ar fi strans mizeria de pe strazi ...

Surse: dogwaste-4less.com