Se stie de cand lumea ca distantele distrug numeroase familii. Daca la inceput se despart cu greu de cei dragi, cu timpul oamenii se obisnuiesc sa stea departe de casa, ajungand incet incet sa se simta straini in propria familie. Iata ce le recomanda psihologii americani care pleaca mai tot timpul in delegatii.

Desi sotul sau sotia care este plecat cu saptamanile prefera sa se odihneasca atunci cand vine acasa, ar trebui sa se gandeasca si la partenera/ul de viata. Daca vrea sa-si pastreze relatia, ar trebui sa se “ascunda” impreuna, din cand in cand, intr-un loc romantic sau sa opteze pentru o scurta calatorie palpitanta, in ciuda tentatie de a lenevi in fata televizorului.

O zi din saptamana sa ia masa in oras. Din ce in ce mai putine cupluri uita cum este sa petreaca putin timp impreuna: sa isi reserve o zi din weekend in care sa iasa la o cafea, sa ia masa in oras sau sa se plimbe cu bicicleta. Orice ar fi, ar trebui sa mearga intr-un loc unde sa poata sa comunice in liniste.

Multi sunt prea obositi sa mai stea cu orele la telefon sau sa scrie mailuri celor de acasa, insa este important sa dea un semn de viata, astfel ca cei dragi sa stie ca se gandesc la ei. Nu va ia mult timp sa scrieti un sms persoanei la care tineti. Conteaza sa stie ca va ganditi la ea.

Este important pentru cei dragi sa primeasca o poza cu dumneavoastra. Multi dintre e sunt mandri ca v-ati fotografiat langa un obiectiv turistic foarte cunoscut, unde nu toti au ocazia sa ajunga.

Cati stiu ca, daca vor, le pot citi copiilor o poveste inainte de culcare, chiar daca sunt departe. Cum se face acest lucru? Parintii care sunt mai tot timpul plecati, isi inregistreaza vocea pe o caseta sau un CD, le spun povesti copiilor la telefon sau, mai mult, monteaza camere web sa se poata uita unii la altii in timp ce citesc.

Mese in familie - un parinte s-ar putea sa nu fie acasa in timpul saptamanii, insa si cand vine, situatia ar trebui sa fie un pic diferita. Ar trebui sa ia masa cu familia si sa afle ce s-a mai intamplat in lipsa lui. Numai asa se poate sa nu se simta, cu timpul, ca un strain in propria familie.

Sursa: Forbes.com