Viata multora dintre noi se raporteaza la televizor: pierdem ore intregi in fata lui, discutam cu prietenii si familia despre ce am vazut la televizor sau cautam prin magazine anumite haine care sunt acum la moda – dupa cum am vazut tot la televizor. Americanii au luat atitudine. Au infiintat asociatii care ii incurajeaza pe oameni sa se uite mai putin la televizor si sa se bucure mai mult de viata.

1. Trageti un pui de somn! Daca nu aveti timp sa va odihniti, cum de aveti timp sa va uitati la televizor? Nu renuntati la cateva ore de somn in favoarea televizorului, mai ales daca nici nu aveti ceva interesant de vazut.

2. Stati de vorba cu cineva drag! Vorbiti cu sotul/ sotia si copiii. Sunati-va mama, fratele sau sora. Intrebati-i cum o mai duc, daca sunt sanatosi. Daca nu aveti un subiect de discutie, vorbiti despre chestiuni amuzante, despre vacanta sau casa la care visati.

3. Faceti sport! De ce sa va pierdeti vremea uitandu-va cat de bine arata unele vedete la televizor, in loc sa incercati sa faceti ceva pentru dumneavoastra? Plimbati-va sau mergeti cu bicicleta prin parc, invitati un prieten la o partida de tenis, inotati. Faceti miscare!

4. Invatati ceva nou! V-ati dorit intotdeauna sa invatati sa dansati sau sa cantati la chitara si nu ati reusit? Adunati orele pe care le-ati petrecut in fata televizorului si va veti da seama ca, daca ati fi vrut cu adevarat, ati fi gasit un pic de timp si pentru asta.

5. Dati-va intalnire cu cineva! Chiar si cu sotul sau sotia. Petreceti-va un pic de timp impreuna si bucurati-va de compania celuilalt. Daca sunteti singur/a sunati-va prietenii si iesiti in oras. Numai asa veti cunoaste oameni noi.

6. Dati o mana de ajutor cuiva! Stiti pe cineva care se afla intr-o situatie dificila si are nevoie de ajutor? Daca toate rudele si prietenii dumneavoastra sunt bine sanatosi, va puteti inscrie intr-o organizatie de voluntariat.

7. Gasiti-va un hobby! Daca, in loc sa va uitati la televizor, va alegeti sa mergeti la un curs de pictura, aveti numai de castigat.

8. Cititi o carte! Cand ati citit ultima oara o carte? In loc sa butonati telecomanda si sa nu gasiti niciun program pe gustul dumneavoastra, mai bine faceti-va timp si cititi cartea pe care ati cumparat-o demult si nici macar nu ati apucat s-o deschideti. Daca nu va puteti decide ce sa cititi, rugati un prieten sa va recomande ceva.

9. Scrieti ceva! ... o scrisoare, un mail, ceva in jurnal sau pe blogul propriu. Daca aveti multe idei , puteti chiar sa scrieti scenariul unui film pe care v-ati dori sa-l vedeti.

10. Zugraviti-va camera! Orice schimbare este binevenita. O data ce ati terminat de vopsit peretii, veti dori sa faceti si alte modificari prin casa, asa ca nu veti avea timp sa va plictisiti.

Sursa: associatedcontent.com