Daca faceti parte dintre cei care isi doresc foarte tare un anumit obiect si nu se lasa pana nu-l obtin, indiferent ce li se spune despre el, aveti grija cand va cumparati masina. Este o decizie importanta pe care o luati pentru o perioada indelungata. Nu va lasati condusi de ambitii si nu actionati din instinct. Ce pericole va pasc, aflati din articol.

Cea mai mare greseala pe care o face o persoana care doreste sa-si cumpere o masina este aceea ca nu tine seama de propriile nevoi. Ganditi-va bine: este masina aceea sport, de culoare rosie, cea mai buna alegere pentru dumneavoastra, care aveti 3 copii mici? Faceti o alegere rationala si nu dupa cum va dicteaza inima.

O alta problema apare atunci cand nu prospectati piata. E adevarat ca exista o multime de marci de masini si ca ia mult timp sa va interesati de pretul si caracteristicile fiecareia, insa nici sa plecati la cumparaturi cu temele nefacute nu este cea mai buna varianta. Ca sa nu iesiti in paguba, uitati-va cat mai mult pe internet. Daca mergeti la o reprezentanta fara sa stiti nimic despre masini, este ca si cum ati intra in cusca leului.

Conteaza foarte mult si ce dealer auto alegeti. Nu sunt toti la fel. Intrebati in jur si invatati din experienta altora. Aflati cat de bine isi servesc clientii anumiti dealeri, daca respecta sau nu termenul de livrare si ce probleme pot aparea in privinta service-ului.

Sa nu va incante ca aveti de platit o rata lunara destul de mica. Este o greseala foarte des intalnita. Foarte multi sunt ademeniti cu astfel de sume si nu mai tin cont de pretul total. In plus, altii se bucura ca au o rata mai mica si uita de cea reziduala. De aceea este bine sa va faceti calculele pe termen lung.

Nu discutati de la inceput despre preluarea masinii vechi! Aceasta este o alta capcana in care puteti cadea. Negociati un pret satisfacator pentru noua masina si abia apoi aduceti in discutie preluarea masinii vechi.

Nu mergeti singuri sa cumparati o masina. Cereti ajutorul cuiva care se pricepe. Daca nu aveti experienta in ceea ce priveste masinile, riscati sa dati banii pe accesorii care nu va sunt de folos, doar pentru ca intra intr-o oferta de zile mari.

Sa nu credeti ca totul este gata atunci cand bateti palma cu directorul de vanzari, care va spune ce afacere nemaipomenita ati facut. Aveti grija la serviciul financiar. S-ar putea sa va mai ceara bani in plus pentru diverse taxe despre care nu v-a pomenit nimeni inainte.

Sursa: bankrate.com