Cat de departe sunteti dispusi sa mergeti pentru a economisi bani? Desi unora dintre noi ni se pare ca anumite persoane intrec orice limite, altora, dimpotriva. Iata cateva exemple. Nu recomandam nimanui sa urmeze astfel de „sfaturi”, ci doar sa se amuze pe seama lor.

1. Economie la hartia igienica este esentiala. Oamenii inventivi au gasit o gramada de formule sa nu mai dea bani pe ea. Cei mai zgarciti se multumesc sa o fure din toaletele publice, in timp ce persoanele mai cu dare de mana cumpara hartie igienica cu doua sau trei straturi si incepe apoi sa le desparta. In felul acesta obtine mai multa.

2. Mancati numai orez si fasole. Sunt printre cele mai ieftine mancaruri, iar daca le gatiti acasa, va vor creste si mai mult veniturile. Uitati de frute si legume, de carne si lactate. Doar orez si fasole!

3. Faceti „cumparaturile” de la obiecte pierdute si gasite. Daca va trebuie ceva, mergeti in magazin si incercati sa-i descrieti angajatului de acolo obiectul care va trebuie. De exemplu, spuneti-le ca ati pierdut o pereche de ochelari de soare, de culoare neagra. Sansele ca cineva sa fi pierdut o pereche de ochelari de soare negri sunt destul de mari, asa ca va vor prinde bine.

4. Folositi sapun pe post de sampon. Daca nu faceti matreata, chiar nu are sens sa mai dati banii si pe sampon si spuma de par. Folositi sapunul de maini si ati scapat de ambele cheltuieli.

5. Luati-va mobila gratis. E drept ca nu gasiti din prima, insa aveti putintica rabdare si, cu siguranta, se va trezi cineva sa-si schimbe mobila din casa. Dati sfoara-n tara si o sa fiti chiar cautat.

6. Colectati hartie si metale. Daca aveti norocul sa locuiti intr-o zona unde exista un centru de colectare, o sa obtineti ceva bani.

7. Faceti dus doar o data pe saptamana. Nu mai consumati atata apa. In felul asta faceti economie si la sapun.

8. Culcati-va o data cu gainile. Daca reusiti sa adormiti de cum apune soarele si va treziti cand rasare, nu mai trebuie sa aprindeti becul seara si, prin urmare, nu mai trebuie sa platiti energie electrica.

Sursa: jobnomore.com, ezinearticles.com