Mai intai a facut masini rapide. Apoi, si-a extins domeniul de la aparate radio pana la echipamente sportive, iar ultima inovatie a companiei Porsche este crearea unei bucatarii special pentru barbatul modern, care va fi lansata in aceasta primavara.

Functionala dar eleganta, sexi dar simpla, noua "bucatarie masculina" este catalogata drept cea mai noua intrare pe piata interioarelor de lux. Creata pentru a raspunde nevoilor gastronomice ale barbatului modern, se presupune ca aceasta bucatarie ar trebui sa simplifice gatitul mai mult ca niciodata.

Si chiar o face...daca ai la dispozitie 20.000 de lire sterline. Reprezentantii Porsche descriu designul bucatariei ca fiind "modular, spatios si foarte adaptabil". Bucataria, care va fi pusa in vanzare luna viitoare in Marea Britanie, "adera la filozofia imbinarii aspectului elegant cu cele mai bune materiale", spun creatorii acesteia.

Este visul oricarui minimalist: fiecare sertar se deschide cu miscarea unui singur deget. Cea mai usoara atingere activeaza senzorii de inalta precizie pe care mobilierul ii contine, facand ca usile si sertarele sa se deschida usor. Asa ca, oricat ai cauta, nu vei gasi manere in intreaga bucatarie. Vei avea in schimb senzatia ca plutesti, ca nu faci niciun efort in perindarea ta de la un sertar la altul.

Cat despre gradul de luminozitate, cadrele mobilierului contin senzori sensibili la atingere, astfel incat poti regla lumina asa cum iti place.

Dar ce face pana la urma din aceasta bucatarie una tipic masculina? S-ar putea sa fie vorba de tehnologia incorporata: un sistem audio-video cu USB, astfel incat poti asculta ce muzica vrei atunci cand iti faci o friptura. Ascuns in spatele unui geam, modulul are o suprafata neteda si stralucitoare, devenind astfel foarte ergonomic.

"Studioul nostru a beneficiat de o indelungata experienta in amenajarea bucatariilor si a electrocasnicelor", spune Roland Helier, Managing Director la Porsche Design Studio. El a adaugat ca acest "ansamblu functional si elegant" se adreseaza "in special clientilor de sex masculin".

Sursa: independent.co.uk