Sase lucruri pe care cei de la firma de curatenie nu ti le spun
“Suntem adeptii unei curatenii de suprafata si nu ai uneia ca la carte”
In incercarea de a termina cat mai repede treaba, multe menajere nu isi fac meseria cum trebuie: fie se grabesc sa termine si uita sa mai stearga praful sau sa dea cu aspiratorul dupa canapea, fie nu sunt atente si muta obiectele de la locul in care se afla de obicei.
Au fost multe cazurile in care angajatorii si-au cautat saptamani intregi obiectele fara sa le mai gaseasca.
Expertii in curatenie ii sfatuiesc pe cei care angajeaza o menajera sa-i faca o lista cu tot ce are de facut, pentru ca lucrurile sa fie clare de la bun inceput.
“Angajatii nostri nu se pricep la calcat, dar pot incerca”
Unii se gandesc ca daca angajeaza o menajera la recomandarea unor cunostinte, au mai multe sanse sa fie multumiti de serviciile ei. Altii, din contra. Au mai multa incredere in firme si se gandesc ca daca semneaza un contract, vor avea parte de personal calificat si garantia ca nu le va disparea nimic din casa. De foarte multe ori insa, este vorba mai mult de noroc.
“Prima oara te va costa mai mult”
Daca nu ai mai apelat la serviciile cuiva inainte, s-ar putea ca cei de la firmele de curatenie sa incerce sa te convinga ca intai trebuie facuta o curatenie generala, care costa mai mult, si apoi cateva sedinte mai ieftine, de intretinere. In cele mai multe cazuri, prima intalnire este doar un truc ca sa iti ia mai multi bani.
“Nu prea stim multe despre angajatii nostri”
Desi foarte multi clienti isi lasa casa pe mana menajerelor, nu toti sunt dispusi sa faca asa ceva. Cum sa nu stai cu grija cand te gandesti ca atunci cand ajungi acasa s-ar putea sa nu mai gasesti nimic din ce aveai? Inainte de a incheia contractul, asigura-te ca agentia la care ai apelat este una renumita si ca ii cunoaste bine pe angajatii pe care ti-i trimite.
“Avem un contract, dar asta nu inseamna nimic”
In contractul pe care l-ai semnat scrie ca vei fi despagubit in cazul in care-ti dispare un obiect de valoare din casa sau in cazul in care angajatul firmei iti distruge ceva? Nu este de ajuns sa spui ca ti-a disparut ceva. Trebuie sa si demonstrezi ca angajatul firmei te-a furat.
“Nu intotdeauna dam socoteala pentru greselile noastre”
Nu intotdeauna ai norocul ca firma de curatenie sa plateasca pentru greselile pe care le fac angajatii ei. De exemplu, daca iti este distrusa gresia sau covorul cu anumite substante, este foarte posibil sa ramai cu buza umflata. Nu poti decat sa depui o plangere, insa asta nu va rezolva mare lucru.
Sursa: smartmoney.com

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
intr-adevar, exista si firme foarte bune, adica cele care au angajati foarte buni la curatenie. Una dintre ele, in Bucuresti, este Vielsa Srl: http://curatenieinbucuresti.wordpress.com/ . Am fost foarte incantata de serviciile lor!
A meritat contractul, am exeternalizat serviciul de curatenie,imi livreaza ei consumabilele cum ar fi hartie igienica, bureti, detergenti si solutii de curatenie.
Oricum sfatuiesc pe toata lumea sa apeleze la firme de curatenie, la birou dar si acasa.
Chiar daca aparent firmele de curatenie in blocuri castiga teren pe zi ce trece,inca se mai merge si pe ideea angajarii unei femei de serviciu in bloc,insa aceasta poate cere oricand o marire de salariu,un concediu sau chiar te poate lasa cu ochii in soare,isi face bagajele si dusa a fost,si nu trebuie trecut cu vederea drumurile pe la toate institutiile,contractul de munca,primele de sarbatori si concediul platit,etc.
Care este opinia dvs. ? Cum este mai bine economic ?
Toate comentarile pe acest subiect vor fi publice.
Va multumesc pentru opinia dvs.
Cleaning company or maid block ?
Cleaning company blocks ?
Sirket bloklari temizlik ?
A merge pe strazi curate, in orasele mari, este departe de a fi ceva utopic. Tine doar de bunul-simt al fiecaruia. Indiferent de educatia primita in familie, este simplu de inteles faptul ca toate lucrurile au locul lor, inclusiv gunoaiele. Si acela nu este pe trotuar, in iarba, in santuri sau pe sinele de tren.
Chiar atat de deranjant si umilitor este sa mai tii gunoiul in mana pana gasesti un cos? Pana la urma, nu umbli cu chestii radioactive dupa tine, asa ca posibilele motive pe care le-ai putea avea pentru a arunca pe loc ceva din mana, ca si cum ti-ar arde pielea, sunt lipsite de sens. Sa arunci gunoiul pe jos, atunci cand cosul este la doi pasi de tine, nu este deloc cool. Nu te face sa fii un rebel sau ceva de genul asta. Nu este un gest prin care sa arati ca te opui sistemului.
Este doar un gest de nesimtire.
Daca in casele si curtile noastre folosim cosul de gunoi si pastram ordinea si curatenia, la fel de usor putem aplica aceeasi regula si atunci cand iesim in societate. Chiar daca nu-i proprietatea ta, strada apartine tuturor. Si mie, si tie, si lui ‘nea Ilie. Toti trecem pe-acolo. La fel e si cand te duci in vizita la un prieten: te feresti sa faci mizerie.
Citisem la un moment dat despre faptul ca, odata ajunsi in alte tari (unde, evident, oamenii au mai mult bun-simt), romanii se feresc cu sfintenie de obiceiurile proaste si par sa fie mai catolici decat Papa in privinta curateniei. De rusine, nu de frica sau din alte motive. Deci, se poate.
Tine doar de exemplul personal. Daca persoana de langa tine arunca gunoiul la cos, si tu trebuie sa faci la fel. Pentru ca, la randul tau, vei deveni un exemplu pentru altcineva care se afla in preajma ta. A arunca gunoaiele unde trebuie este un gest civilizat, nu un moft.
Autor:
www.curatenieblocuri.freeweb.ro si www.firmacuratenieblocuri.freeweb.ro