Este posibil sa recastigi increderea si dragostea partenerului, dupa ce l-ai inselat? Aceasta intrebare a devenit destul de importanta, tinand cont de statisticile care arata ca din ce in ce mai multi tineri isi insala partenerul. De exemplu, un studiu efectuat in Australia a aratat ca una din trei persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, si-a inselat partenerul cel putin o data. Cum am putea sa facem relatia sa mearga dupa un astfel de incident? Ei bine, depinde de persoana pe care o ai langa tine.

Cheryl Cole, cantareata britanica din trupa Girls Aloud, a fost de acord sa isi ierte sotul infidel doar cu o singura conditie: nu mai fac sex timp de 6 luni.

Cu toate ca aceasta "pedeapsa" ar putea functiona in cazul lui Cherly si a sotului ei, Ashley, exista anumite pareri conform carora acest plan "fara sex" nu face decat sa creeze o raceala si mai mare intre parteneri.

In continuare va prezentam unele dintre cele mai bune "tehnici" pentru impacare dupa ce unul din parteneri a fost infidel.

Increderea trebuie recastigata

Fie ca a fost vorba de o aventura cu o persoana necunoscuta sau cu un coleg de serviciu, trebuie sa ii dezvalui partenerului toate relatiile extraconjugale pe care le-ai avut. Fie ca partenerul te va ierta sau nu, este bine sa ii dezvalui tot adevarul pentru ca acesta oricum va iesi la iveala la un moment dat. Daca ii vei dezvalui persoanei iubite totul, atunci ai sanse sa ii recastigi increderea.

Incearca sa eviti detaliile dureroase

Este esential sa fii cinstit cu partenerul tau, incearca sa eviti sa fii foarte expresiv si explicit cu detaliile. Partenerul/a trebuie sa stie ca l-ai inselat cu vecinul/a de vizavi, insa nu este nevoie sa afle detaliile acelei aventuri. Oricum persoana iubita isi va imagina toata scena, asa ca este de preferat sa nu mai adaugi si tu detali picante la cel mai mare cosmar al ei.

Incearca sa limitezi reprosurile

Atunci cand un cuplu se confrunta cu infidelitatea, partenerul inselat spune tot felul de chestii la furie si ii reproseaza celuilalt intruna greseala pe care a facut-o. Cu toate ca cel vinovat merita intru totul reprosurile, ar trebui ca partenerii sa evite situatia in care infidelitatea devine mai puternica decat relatia in sine. Partenerul inselat ar trebui sa isi limiteze reprosurile si criticile la 10 minute pe zi, iar apoi sa il lase pe cel vinovat sa demonstreze ca regreta ceea ce a facut. Astfel, partenerul vinovat nu se va mai simti atacat in mod constant, iar cel tradat nu va mai fi coplesit de durere in fiecare minut al zilei.

Descoperiti de ce s-a ajuns la situatia ca unul dintre voi sa calce stramb

Infidelitatea poate aparea din diverse motive, insa cele mai des intalnite sunt nevoia de a se simti iubit, special si atragator. Bineinteles, aceste lucruri nu scuza partenerul care a inselat. Insa, daca cineva calca stramb, acest lucru sugereaza de multe ori ca exista probleme in relatia respectiva. Descoperirea motivelor care au dus la inselare este primul pas in salvarea unei relatii.

O relatie poate fi salvata dupa ce unul din parteneri a avut o aventura, daca ambii parteneri sunt dispusi sa isi imbunatateasca relatia si sa treaca peste.

Sursa: health.yahoo.com