O noua metoda de supraveghere a activitatii copiilor pe internet
Conform chroniclelive.co.uk, raportul intocmit de psihologul Tanya Byron va recomanda, de asemenea, o campanie masiva de educare a parintilor, educatorilor si ingrijitorilor, cu scopul de a-i face constienti de riscurile la care copiii sunt supusi cand intra pe internet sau acceseaza jocuri video.
Tanya Byron, specialist in comportamentul infantil, a fost contactata, anul trecut, de prim-ministrul britanic Gordon Brown. Acesta era ingrijorat de faptul ca noile forme electronice de petrecere a timpului liber ar putea afecta, in cazul copiilor, dezvoltarea valorilor morale.
In prezent, doar jocurile care contin scene sexuale sau forme evidente de violenta au nevoie de o clasificare in functie de varsta, facuta de Comitetul Britanic de Clasificare a Filmelor. Doar 2% dintre jocuri sunt in prezent interzise minorilor.
Un nou sistem de evaluare ar putea asigura faptul ca fiecare joc va fi clasificat in acelasi mod in care sunt clasificate si filmele.
Prin raportul prezentat, Byron doreste sa atentioneze ca nu se cunosc prea bine pericolele la care copiii sunt supusi atunci cand folosesc internetul si jocurile video. De asemenea, in raport se mentioneaza ca PC-urile ar trebui sa stea mai degraba in camerele folosite la comun, cum ar fi sufrageria, decat in dormitorul copiilor.
Parintii ar trebui sa supravegheze activitatea online a copiilor, pentru a se asigura ca site-urile nu au un continut pentru adulti, se mai afirma in raport.
In timp ce parintii cred ca accesarea internetului este asemanatoare cu uitatul la televizor, Dr Byron atentioneaza ca folosirea internetului seamana mai mult cu a-ti trimite copilul afara, la joaca, fara sa il supraveghezi, in acest caz periculozitatea fiind mai crescuta.
Parintii ar putea fi indrumati de profesionisti sau ar putea urma chiar cursuri speciale, pentru a se asigura ca nu vor fi pacaliti de copii, acestia crescand cu noua tehnologie si fiind, deci, mai priceputi in a o folosi.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Hai sa cautam niste statistici. Ia vedeti ce vanzari au companiile de jocuri video/pc. Ia vedeti care sunt cifrele la pirateria lor sau downloadul gratuit de pe net. Adunati apoi numerele si comparati cu numarul de cazuri care le auziti prin ziare cand un copil comite acte vazute in joc.
Poate ca daca vede cum se impusca oamenii in jocuri va sti sa se fereasca de arme in viata. Si sa observe violenta din lume, nu sa o ignore.
Poate ca daca vede acte sexuale isi va dezvolta un simt de responsabilitate cand va fi mai "activ".
Poate ca interactiunea cu alti oameni, oricum ar fi si oricat de indirecta ar fi, va ajuta copilul sa se maturizeze fara insecuritati.
Curiozitatea nu se poate stavilii, astfel de proiecte sociale au mai fost incercate in trecut si au dus doar la mentalitati extreme.
Adica nu va avea comportamentul tipic al unui copil, de a imita cele vazute, ci va manifesta un discernamant pe care multi adulti nu il au.
Si ne mai miram de becalizarea Romaniei...
de parca ar fi fost vorba de stavilirea curiozitatii. Nimeni nu vrea sa-i impiedice pe plozi sa invete lucruri folositoare. Dar de aici si pana la a-i incuraja sa afle de timpuriu lucruri pe care nu le inteleg si care le pot influenta extrem de tare - in sensul negativ - comportamentul viitor... e cale lunga!
Chiar daca suntem amenintati din exterior si multi doresc sa se maturizeze cat mai repede pentru a face fata concurentei, important este cat de usor cedezi tentatiei de a vedea si ceea ce cei din jur considera interesant pentru ei dar pe copil poate sa il socheze si sa ramana cu probleme in viata de adult. Ce va doriti ? Viata ca in realitate sau ca in filme? Educatia copilului o facem noi sau ii lasam pe altii sa ii educe? Sunt copii nostri sau ai celor care creaza fictiune? Conteaza sa faca diferenta si sa viseze constructiv in bine. Nu cresteti copii cu televizorul sau cu calculatorul ci cu trecutul bun al fiecaruia dintre parinti. Diferenta conteaza si cat de deosebiti suntem deci pastrati diferenta si in consecinta trecutul bun si traditiile pentru a fi alesi.