S-a spulberat mitul conform caruia un act sexual este de calitate doar daca dureaza, sa zicem, cat un film. De fapt, durata unei pauze de reclame ar fi suficienta pentru o intalnire amoroasa reusita. O partida de sex satisfacatoare dureaza intre 3 si 13 minute, sustine un studiu realizat de sexologi americani. Nu te bucura prea devreme insa: in aceste minute nu este "contorizat" si preludiul.

Studiul, care urmeaza sa apara in revista Journal of Sexual Medicine, contrazice mitul conform caruia succesul sexual se contorizeaza in durata cat mai mare a acestuia.

Vestea este buna, insa nu te bucura in gura mare, pentru ca durata de 3-13 minute nu include si preludiul. In plus, specialistii au declarat ca un raport sexual care dureaza intre 1 si 2 minute este "prea scurt", conform cnn.com.

Cercetatorul Eric Corty spune ca, prin acest studiu, incearca sa ii relaxeze pe cei care cred ca doar "ce e mult, e bun si ca nu iti poti satisface partenerul decat daca rezisti foarte mult". "Rezultatele ne-au mai aratat ca atat barbatii, cat si femeile isi doresc ca preludiul si actul in sine sa dureze cat mai mult", a mai spus Corty.

Studiul a avut la baza un proiect realizat in 2005, pe durata a patru saptamani, in care activitatea sexuala a 1.500 de cupluri a fost cronometrata. Durata medie a actului sexual a fost de 7,3 minute. "Obtinerea unei durate mai mari devine deja dificila atat pentru barbatii in varsta, cat si pentru adolescenti", spune psihologul Marianne Brandon.

"In cultura noastra exista foarte multe mituri despre viata sexuala. De fapt, majoritatea oamenilor nu au o activitate sexuala atat de palpitanta pe cat cred ceilalti", mai spune Brandon.

Corty a mentionat ca studiul arata ceea ce terapeutii considera a fi normal in activitatea sexuala: "Cei care vor citi acest studiu, se vor gandi - <>", a spus acesta. "Speram sa se mai relaxeze putin in privinta asta".