Cand pleaca in vacanta, oamenii isi iau fel de fel de obiecte, care nu intotdeauna le sunt necesare. Daca unii prefera sa isi ia doar cateva haine, altii pun raul inainte si isi dosesc in bagaje de la ata si ac de cusut, pana la fier de calcat si laptop. Ce motive invoca cei care isi iau laptopul cu ei si ce ii determina pe altii sa nu faca acest lucru, afla din articol.

Motive pro:

Stocheaza pozele pe care le-au facut cu aparatul digital. Daca isi iau laptopul cu ei, pot descarca pe el pozele si filmele pe care le-au facut. Daca se intampla ceva neprevazut si isi pierd sau li se fura aparatul foto, macar le au salvate. Un alt motiv este acela ca pot face cate poze vor, fara sa stea cu teama ca li se umple cardul de memorie.

Isi pot tine un jurnal electronic cu ceea ce au facut in vacanta. Notandu-si detalii despre ce au facut in fiecare zi, ii ajuta sa-si aminteasca exact pe unde au fost, ce locuri i-au impresionat cel mai tare etc.

Verifica ce se mai intampla pe acasa. Daca si-au instalat un webcam si au internet la hotel, pot verifica oricand ce mai e pe acasa. Daca au un animal de companie pe care l-au lasat singur, au un motiv in plus sa vada daca a patit ceva.

Pot gasi numerele de urgenta si informatii despre calatorie. Ce fel de informatii? Numere de la politie, spitale si firme de taximetrie din localitatea respectiva, informatii despre aeroporturi si autostrazi, despre ce pot face in zona respectiva, despre restaurante si cinematografe.

Se pot uita la un film, pot asculta muzica sau se pot delecta cu un joc. S-ar putea sa nimereasca o vreme ploioasa, sa se plictiseasca de atatea catedrale si muzee, sa ii doara ingrozitor picioarele sau sa numere orele pana cand merg la aeroport. Jucandu-se pe calculator, timpul trece mai repede.

Motive contra:

Cei care nici nu vor sa auda de calculator si telefon in concediu spun ca vor sa se bucure de vacanta. S-au saturat sa stea toata ziua la serviciu cu ochii in calculator. Daca au nevoie urgenta de un computer, sigur vor gasi un internet cafe de unde sa trimita un mail.

In al doilea rand este vorba de greutate. Daca merg cu avionul, sunt mai atenti la ce bagaje iau. Fiecare kilogram conteaza. Si chiar daca ar merge cu masina proprie, are sens sa care an de an dupa ei un laptop, in loc sa-si cumpere un card de memorie mai mare la aparatul de fotografiat?

De ce sa stea cu grija lui? Pentru noi este doar un computer, pentru un hot inseamna o tentatie in plus. Oamenii vor sa se relaxeze in vacanta si nu sa stea tot timpul cu ochii pe bagaje.

S-ar putea sa nu se poata conecta la internet. Multi nu se pricep decat la cum sa-l foloseasca si nu la cum sa-l configureze sa se conecteze la internet, asa ca prefera sa nu isi bata capul cu astfel de probleme.

Sursa: microsoft.com, 07hosting.com