Uneori, dragostea nu este suficienta pentru a tine doi oameni impreuna. Daca vorbesti cu cineva care are probleme in casnicie, vei realiza ca exista cateva elemente comune care pun capat multor mariaje doar pentru ca nu au fost lamurite inainte ca tinerii sa se casatoreasca. Nu face aceeasi greseala! Nu te casatori pana cand nu stii parerea viitorului tau sot despre:

Unul dintre subiecte este legat de copii. Va fi o mare problema daca tu si sotul tau nu sunteti de acord daca vreti sa aveti sau nu copii. Chiar daca nu va doriti inca de la inceput, mai devreme sau mai tarziu tot se va pune aceasta problema.

Banii sunt al doilea subiect care trebuie discutat. Multe cupluri prefera sa puna banii la comun, in timp ce altele prefera varianta „fiecare cu banii lui”. Ar fi bine sa va puneti de acord asupra acestui subiect inca de la inceput. Mai tarziu va iesi cu scantei.

Trebuie sa abordati si subiecte mai delicate: sexul. Daca aveti probleme dinainte de casatorie, intai trebuie rezolvate si abia apoi puteti merge mai departe. Daca nu sunteti pe aceeasi frecventa, nu aveti aceleasi preferinte, asteptari, fantezii, s-ar putea sa aveti probleme mari. Daca nu vorbiti despre toate acestea, ori daca viitorul sot nu vede asta ca fiind o problema si nu vrea sa discute cu tine despre sex, poti merge pana la anularea nuntii.

Un alt subiect ar fi: cat timp va veti petrece impreuna cu socrii. Este adevarat ca parintii vostri va iubesc, insa nu trebuie lasati sa se amestece intre voi. Daca unul dintre voi nu va trasa anumite limite in ceea ce priveste vizitele parintilor, telefoanele etc. relatia ta cu socrii se va inrautati.

Un alt subiect foarte delicat poate fi: cine va spala W.C.-ul? Daca raspunsul este “de ce sa fac eu treaba asta?” sau “cum? Nu-i asta treaba ta?” ai mai multe optiuni: poti angaja pe cineva sa se ocupe de curatenie, sa accepti ca tu vei face toata treaba in casa sau sa discuti cat mult conteaza sa faceti treburile casnice impreuna.

Trebuie sa va puneti de acord si in privinta modului in care va veti petrece timpul liber. Raspunsul la aceasta intrebare va va dezvalui cateva lucruri: cum ii place viitorului sot sa-si petreaca timpul si cat de mult il intereseaza sa va petreceti timpul impreuna. Gasirea unui echilibru intre serviciu, distractie si familie nu este un lucru usor.

Nu uita sa discuti cat de des bea. Raspunsul la aceasta intrebare, ori la cele referitoare la tigari sau droguri iti va arata daca sotul tau este predispus sa aiba astfel de probleme, care iti pot ameninta nu numai casatoria, dar si viata. Inainte sa stati de vorba, urmareste cum se comporta la petreceri, acasa etc.

Il mai poti intreba daca a lovit vreodata pe cineva. E adevarat ca cei care sunt violenti este putin probabil sa-ti dea un raspuns sincer. Cei mai multi vor nega, insa sunt o gramade de elemente pe care le poti observa la el si poti trage o concluzie. Daca incearca sa te controleze: cu cine te vezi si ce faci, nu este cazul sa ajungi in fata preotului.

Un alt subiect poate fi acela: cum vede relatia voastra peste 30-40 de ani? Daca nu poate sau nu vrea sa raspunda la o asemenea intrebare, gandeste-te daca are sens sa te casatoresti cu cineva care nu crede ca mariajul vostru va dura.

Sursa: about.com