In momentul in care femeile aleg cu cine vor sa-si petreaca tot restul vietii, nu tin cont neaparat de aspectul fizic al viitorului sot, potrivit news.yahoo.com. Un nou studiu arata ca barbatii pun accent pe frumusete, in timp ce femeile sunt mai interesate sa aiba un sot pe care sa se poata baza.

Cercetatorii au filmat cate o discutie de zece minute, in care sotia ii vorbea partenerului despre o problema personala. Inregistrarile au fost analizate pentru a se decide daca barbatii isi sprijina sotiile atunci cand acestea din urma au o problema.

Acestia au constatat ca sotii mai "aratosi" au raspuns, in general, cu indiferenta: "Este problema ta. Vezi tu cum o rezolvi", in timp ce barbatii mai putin atragatori au spus: "Hei, sunt aici pentru tine. Cu ce pot sa te ajut?".

Conducatorul studiului, James McNulty a declarat: "Barbatii care sunt mai putin atragatori decat sotiile lor considera ca sunt norocosi. De aceea, fac tot ce pot pentru a mentine relatia.". Barbatii care arata mult mai bine decat sotiile lor au tendinta de a cauta partenere mai frumoase, potrivit spuselor lui McNulty. Acestia sunt mai putin motivati sa isi pastreze casnicia.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 82 de cupluri, casatorite de mai putin de 6 luni si care au avut o relatie de aproximativ trei ani inainte de a merge in fata altarului. Media de varsta a persoanelor supuse studiului a fost de 25 de ani.