Cum Pastele ortodox se apropie, ne-am gandit ca ar fi bine sa va dezvaluim cateva trucuri pentru a evita indigestiile de sarbatori. Masa imbelsugata de Pasti este o pacoste pentru stomac deoarece, daca de obicei mancam doar unul sau doua feluri de mancare pe zi, de Pasti vor fi in jur de 5-6 feluri. Astfel stomacul va fi mult prea aglomerat, iar consecintele nu vor intarzia sa apara: dureri abdominale, greturi si acumulari de gaze. Pentru a evita toate aceste consecinte, tine cont de urmatoarele trucuri.

1. Mesteca bine mancarea

Digestia incepe din gura. Daca mananci incet si mesteci asa cum trebuie, iti vei ajuta stomacul sa lucreze mai putin.

2. Protejeaza-ti stomacul

Daca nu vrei sa iti incarci prea mult stomacul, incearca sa mananci cate putin din fiecare fel de mancare si sa nu bei prea mult in timpul mesei.

3. Nu te grabi

Nu te grabi sa te bucuri de fiecare fel de mancare. Nu trece la urmatorul fel imediat ce l-ai terminat pe primul. Lasa stomacul sa lucreze putin.

4. Pastreaza o alimentatie echilibrata

Daca ai consumat alimente care contin multe calorii (oua, maioneza, sosuri), incearca sa mananci dupa aceea alimente mai usoare (pui sau peste).

5. Nu te aseza in pat imediat dupa ce ai terminat de mancat

Pentru a-ti ajuta organismul la digestie, nu trebuie sa te intinzi in pat o ora dupa ce mananci. Acest lucru va preveni refluxul de acid gastric.Poti sa stai pe scaun, sa faci o plimbare sau orice alta activitate usoara.

6. Nu uita de faza de "purificare"

Odata ce sarbatorile au trecut, incearca sa iti cureti organismul de toxinele acumulate de sarbatori. Pentru aceasta, cel mai potrivit este sa consumi cateva zile mancaruri usoare, precum legume, carne de pasare si peste.

Sursa: healblog.net