Depresia reprezinta o problema pentru un numar mare de adolescenti, potrivit unor noi studii, informeaza bbc.co.uk. Mai bine de o patrime (27%) dintre adolescentii cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani supusi studiilor au spus ca sunt in mod frecvent deprimati.

Un specialist in probleme psihice ale adolescentilor a declarat insa ca tinerii care spun ca sunt nefericiti in mod frecvent nu au neaparat o depresie.

Adolescentii au spus ca sunt supusi unei mari presiuni din partea scolii, colegilor si cerintelor familiei. Un psihiatru pentru copii a spus ca mai mult sprijin din partea parintilor este esential pentru rezolvarea problemelor.

Profesorul Stephen Scott, de la Institutul de Psihiatrie, a declarat ca problemele psihice ale copiilor "ar trebui sa intereseze pe toata lumea". "Sprijinul din partea parintilor este crucial, insa si scoala joaca un rol important".

Marjorie Wallace a declarat: "Stim ca unul din zece tineri au probleme psihice, insa este ingrijorator faptul ca unul din patru adolescenti a trecut frecvent prin perioade de depresie. Este vital ca toti copiii si tinerii cu probleme de natura psihica sa fie identificati si tratati din timp".