Prezenta unui caine in casa este asociata cu o sensibilitate mult mai scazuta la polen si alergenii inhalati - a fost concluzia unui studiu realizat, timp de sase ani, pe 9.000 de copii.

O echipa de cercetatori germani a monitorizat, de la nastere, 9.000 de copii care participau deja la alte doua studii ample asupra alergiilor, conform Mediafax. Studiul vine dupa multi ani de dezbateri stiintifice privind asocierea detinerii unui animal domestic cu blana si declansarea unor alergii respiratorii.

In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca un copil care are langa el, in primii ani de viata, un caine, nu va capata o "sensibilizare specifica la parul de caine", ba dimpotriva. Copilul va avea un nivel mai scazut de sensibilizare la polen si alergeni inhalati.

Pentru a fi siguri de rezultate, cercetatorii vor sa repete analizele atunci cand copiii vor implini 10 ani, pentru a vedea daca rezistenta la alergenii respiratorii se mentine pe termen lung.

Pana atunci insa, oamenii de stiinta nu recomanda parintilor sa achizitioneze un caine, deoarece nu au reusit deocamdata sa stabileasca exact mecanismul care sa explice rezultatele studiului.