Zece motive sa-ti vinzi singur casa
Ai facut o gramada de lucruri la viata ta, asa ca poti sa-ti vinzi si singur casa. Aminteste-ti cum era inainte de Revolutie cand nu existau agentii imobiliare. Nu i se parea nimanui un lucru imposibil sa-si vanda casa. Singura problema este ca trebuie sa fii pregatit pentru tot felul de surprize: clienti mincinosi, vecini clevetitori, lume care da tot felul de telefoane etc.
Chiar daca la prima vedere s-ar putea sa nu ti se para, daca o vinzi singur, ai mai putina bataie de cap. Controlezi mai bine intreg procesul de vanzare si nu te mai confrunti cu tot felul de probleme date de agentii imobiliari.
Poti sa-ti evaluezi singur casa. Cercetarile arata ca cel mai dificil este sa fixezi singur pretul casei. Risti fie sa o subevaluezi, fie sa o supraevaluezi. In primul caz, o vinzi repede, in al doilea, nu ti-o cumpara nimeni si nici nu poti sa iti faci actele pentru una noua. Pentru a nu avea astfel de probleme, intereseaza-te inainte care sunt preturile in zona si stai de vorba cu oamenii care au mai facut acest lucru.
O alta problema importanta este cum iti pregatesti casa pentru viitorii clienti. Fa curatenie, repara ce e stricat si vopseste lucrurile in culori neutre. Facand toate acestea, cresti valoarea proprietatii.
Poti sa-ti faci si singur publicitate. Da anunt la ziar, imparte fluturasi, spune-le si altora despre faptul ca-ti vinzi casa. Nu vei avea atat de mare succes ca cei de la agentia imobiliara, insa tot se va ivi un cumparator.
Nu uita de internet. Multi dintre cei interesati de o casa, incep cautarile pe internet. Nu uita, cand publici anuntul, sa-ti lasi si telefonul sau adresa de e-mail la care poti fi contactat.
Poti sa negociezi pretul si singur. Daca nu-ti place sa te tocmesti, s-ar putea sa nu fie cea mai buna decizie aceea de a-ti vinde singur casa. Daca nu ceri pe ea un pret exagerat de mare, ar fi bine sa nu cedezi cu una-cu doua.
Poti sa te ocupi si singur de hartoage. Daca nu faci parte dintre cei care urasc din tot sufletul birocratia, nu va fi nicio problema sa alergi singur dupa acte. Ar fi bine sa pui pe o lista tot ce ai de facut.
In cele din urma, ar fi bine sa stii un avocat bun. Cineva trebuie sa cunoasca legile si sa fie la curent cu toate schimbarile legislative.
Sursa: webhomeusablog.com

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Imi place acum ca tine pasul, ca serveste informatia corect si repede, ca ... in fine ca imi place mie si ca asa m-am invatat.
Asta pana ai venit tu, Veronico, sa ma faci sa ma simt ca cumpar hotnews-ul la semafor de mila lu ala care sta in ploaie cu el in mana... desi e o gluma anticipabila tot o zic: scrie si tu : "Zece motive din care ce fac eu nu e jurnalism" "Sapte minciuni care ma conving ca sunt utila" "Trei metode sa plictisesti un cititor educat" etc.... LoL@Veronica