Replica "am o migrena" a fost deja "adjudecata" sotiilor, asa ca barbatii care si-au pierdut libidoul vor fi nevoiti sa gaseasca o alta scuza. Expertii sustin ca exista o crestere evidenta a cazurilor in care dispare pasiunea sotilor fata de consoarte, o parte dintre motive fiind depresiile usoare sau stresul cauzat de slujba, arata dailymail.co.uk.

Consilierii maritali spun ca mai mult de 40% dintre pacientii de sex masculin recunosc ca, desi pot face sex, nu vor. "Este o problema serioasa si actuala, acum 10 ani, nu existau asemenea plangeri. Problema nu este ca acesti barbati nu mai vor sa faca sex cu sotiile lor, ci ca nu mai vor sa faca sex deloc", spune Peter Bell, medic.

Un exemplu este Billy, 43 de ani, care este casatorit de 10 ani. Acesta spune ca apetitul sexual i-a scazut dramatic in ultimii trei ani. "Imi iubesc sotia si acum si mi-e clar ca ea e femeia alaturi de care vreau sa raman pana la sfarsitul vietii. Cu toate astea, nu vreau sa mai fac dragoste cu ea", spune acesta.

"Nu am fantezii cu alte femei, doar ca, de-a lungul timpului, dorinta mea de a face sex in general s-a stins. E adevarat ca am o slujba stresanta, insa inainte sexul ma ajuta sa ma relaxez si sa uit de problemele de la serviciu. Sunt putin confuz vizavi de lipsa mea de interes sexual, insa nu sunt cu adevarat deranjat de acest lucru", a mai spus Billy.

Profesorul Michael King, de la University College Medical School din Londra, crede ca depresia ar putea fi problema. "Barbatii aflati intre 30 si 50 de ani sunt mai supusi depresiei. Una dintre explicatii ar fi ca barbatii vorbesc mai greu despre problemele lor si isi exprima emotiile mai putin decat femeile", spune acesta.

Gary Cooper, presedintele Asociatiei Britanice de Psihoterapie, adauga: "Programul prelungit de lucru streseaza foarte mult, iar stresul se acumuleaza. Asta inseamna ca, in final, oamenii nu se mai pot deconecta de la problemele zilnice".

Printre cele mai intalnite motive pentru care barbatii nu mai vor sa faca dragoste se numara oboseala, certurile cu partenera, dezechilibrul hormonal si stresul. Toate acestea se pot rezolva insa, in urma unui consult medical sau de terapie de cuplu.