Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Din bucataria poloneza: ficatei de pui cu ceapa si mere

de Veronica Radulescu     HotNews.ro
Luni, 19 mai 2008, 11:16 Life | Acasă


Ficatei cu mere si ceapa
Foto: recipetips.com
Polonezii considera ca un oaspete in casa este un dar de la Dumnezeu. De aceea, atunci cand vine vorba sa-l omeneasca, nu li se pare o povara, ci o binecuvantare.

Chiar daca preparatele din carne sunt de baza pentru ei, in bucataria traditionala poloneza chiar si mesele fara carne sunt la fel de gustoase si hranitoare. De la aperitive pana la prajituri, mancarea poloneza este o incantare pentru toate simturile.

Reteta urmatoare este un astfel de exemplu.

Ingrediente:
300 g ficatei de pui
2 mere
50 g de faina
1 ceapa potrivita
Ulei pentru prajit
1 lingura de sovarf
sare dupa gust

Mod de preparare:
Curata merele si taie-le in bucati foarte subtiri. Pune doua linguri de apa si coace-le pana cand se inmoaie si devin o pasta.
Taie ceapa in bucati mici si caleste-o pana capata o culoare aurie.
Spala bine ficateii si tavaleste-i prin faina, apoi scutura-i putin. Prajeste-i in ulei, la foc rapid, pana cand sunt gata si capata o culoare maronie. Da-le cu putin sare si asaza-i pe o farfurie impreuna cu ceapa si cu amestecul de mar. Presara putin sovarf pe deasupra.

Sursa: bellaonline.com






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















2265 vizualizari




ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by