Ieri m-am hotarat sa vorbesc si eu foarte putin de politica, ca au fost alegeri locale. Promit ca pana la anul la prezidentiale nu va mai deranjez! Ba mai mult, mi-am pus si baterii la telecomanda, ca sa va fac o prezentare cat mai completa a modului in care televiziunile romanesti au relatat ziua de votare. Uitati-va la mine, cat de exhaustiv sunt:

Ora 20: Antena 3 si-a strans artileria grea.

In ordinea numerelor de pe tricourile cu PC de sub camasi: Gadea, Ciutacu, Stan, Cristoiu. Titlul emisiunii: ceva cu hotia care stiu ei ca va avea loc la numaratoarea voturilor. Previzibil, schimb. Pe Realitatea, plictiseala ca intotdeauna si opinii usor portocalii. La B1TV e invitat un domn lector la facultatea de Stiinte Politice care vorbeste rarait. Observ ca, oricate pareri pertinente si pregatire profesionala ar avea domnul, toate palesc in fata faptului ca e rarait. Reteta de succes pentru toate televiziunile din Romania: aduceti experti raraiti. R-ul va face ca toate parerile lor sa sune de 3 ori (cel putin) mai de specialitate. Dau pe OTV. Ei stiu deja rezultatele alegerilor inaintea tuturor. Asteptam numerele la loto de saptamana viitoare si vinovatul pentru asasinarea lui Kennedy.

Ora 21: Oprescu si Blaga vor intra in turul doi.

Toate televiziunile dau sincroane cu cei doi. Numai Antena 3 e pe planeta ei (Marte, cum ii place lu’ Badea s-o numeasca), unde e presedinte Voiculescu. Ah, nu stiti la ce ma refer? Pai, e simplu: in timp ce toate televiziunile anticipeaza batalia din turul 2 si transmit in paralel discursurile invinsilor Orban si Diaconescu, Antena 3 da un superb direct de la sediul PC. Vorbeste presedinta partidului. (nu-mi vine acum numele ei si nu merita efortul de a o cauta pe Google). In fata ei, trei microfoane. Doar unul are o sigla (a Antenei 3, desigur), celelalte doua sunt asa, de forma, negre. Probabil Voiculescu i-a rugat pe angajati sa vina si ei cu cateva microfoane de-acasa, sa nu se prinda lumea ca numai pe cantaretii lui ii intereseaza ce a facut PC-ul la alegeri sau ce pareri are doamna blonda despre trecut, prezent si viitor.

Dau pe Realitatea. Acolo a inceput deja campania pentru turul doi: toti specialistii postului cad de acord ca ar fi nasol sa castige Oprescu, ca nu va avea sustinere in Consiliul Judetean si se va crea haos. Dar oamenii sunt corecti, tin pentru ei numele candidatului pe care l-ar vrea invingator. Tot ce zic ei e ca acela nu trebuie sa fie Oprescu. La B1 TV vorbeste acelasi domn rarait. Nu am reusit sa ma concentrez ca sa inteleg ce zicea, dar parea la fel de pertinent.

Cand sa dau pe OTV, intra in camera mea colegul de apartament. “Ce faci ma, zice, nu te uiti la ultimul episod din Inima de tigan?!”. Abia atunci am inteles si eu de ce a fost prezenta la vot atat de scazuta. Pana la urma, am ajuns si pe OTV. Pe ecran era scris mare cel mai amuzant lucru pe care l-am vazut/auzit la televizor in decurs de doua ore: ELODIA NU A VOTAT AZI NICAIERI.

Dintre toate televiziunile, cel mai mult mi-a placut ieri OTV-ul.

http://mantzy.wordpress.com/