In fiecare zi, parintii moderni stau de vorba cu fiii si fiicele lor pentru a le raspunde la intrebari picante si pentru marea majoritate stanjenitoare: cum ajung bebelusii pe lume, ce chestie serioasa este sexul, cum sa te protejezi cand "intri in randul lumii".

Asemenea discutii sunt, deja, fumate, caci pentru multi adolescenti asa-zisul "sex normal" are mult mai multe intelesuri decat ar crede parintii in naivitatea lor, implicand mai adesea gura decat vaginul. Cel putin asa reiese dintr-un studiu de specialitate realizat in randul tinerilor americani si citati de publicatia electronica Slate.com, detinuta de The Washington Post Co.

Potrivit sursei citate, traim inca intr-o vreme cand pentru marea majoritate a parintilor sexul reprezinta inca un subiect tabu, capabil sa produca stupoare, cum s-a intamplat in cazul adulterului comis de presedintele Bill Clinton, consumat prin sex oral cu Monica Lewinsky. Pentru tineri, insa, nu e nimic spectaculos, arata o serie de statistici ce urmeaza sa fie analizate, potrivit Slate.com, in editia din iulie a.c. a revistei de specialitate Journal of Adolescent Health.

Potrivit Slate.com, in noua era, sexul oral a devenit "mai normal" decat sexul vaginal. Este adevarat ca nu face parte din normalul trecutului, dar potrivit ultimelor sondaje este o realitate a vietii cotidiene - comenteaza publicatia citata.

Astfel, statisticile arata ca daca 50% dintre adolescentii americani cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani spun ca au practicat sex vaginal, 55 % dintre ei au practicat sex oral. Aceasta nu inseamna neaparat ca ei s-ar fi codit sa treaca la adevarata actiune, preferand cumva sa isi pastreze, tehnic, virginitatea, dar sa se mandreasca totusi in fata anturajului ca "au facut-o". Daca 23% dintre tinerii care spun ca nu au practicat sex normal au practicat sex oral, nu mai putin de 87% dintre cei care au practicat sex normal s-au aventurat si pe cai orale.

Initiati in oral

Printre adolescentii al caror prim contact sexual a avut loc la mai putin de 6 luni inainte de sondaj, 82% dintre ei au recunoscut ca au practicat si sex oral, subliniaza Slate.com. Cu alte cuvinte, adolescentii incep sa practice sexul oral in acelasi timp cu practicarea sexului vaginal.

Procentul tinerilor cu varsta intre 20 si 24 de ani care recunosc ca practica sexul oral este apropiat de procentul celor ce recunosc ca practica sex normal. Un sondaj realizat in randul studentilor din Georgia, care a fost publicat anul trecut, a generat cifre asemanatoare: 96% din cei ce au practicat sex normal au practicat si sex oral, potrivit Slate.com.

Un alt studiu realizat pe un esantion de persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 44 ani a produs rezultate similare cu cele mentionate anterior, in conditiile in care se presupune ca unii dintre respondenti nu s-ar fi simtit in largul lor admitand ca au trecut "la oral", chiar daca li s-a garantat anonimatul.

Slate.com mai arata ca procentajul americanilor cu varsta intre 25 si 44 de ani care neaga ca ar fi practicat vreodata sex oral este cu foarte putin mai mare procentul celor care admit relatii cu persoane de acelasi sex.