Doi copii invata de-acum sa traiasca fara celular dupa ce au devenit atat de dependenti incat a trebuit sa fie internati intr-o clinica de boli mentale. Copiii, cu varste de 12 si 13 ani, au fost tratati impotriva dependentei de telefonul mobil.

Copiii au fost adusi la o clinica din Spania dupa ce au petrecut, in medie, 6 ore pe zi vorbind la telefon, scriind mesaje sau jucandu-se pe mobil. Parintii s-au ingrijorat dupa ce au observat ca cei mici nu mai puteau sa desfasoare nicio activitate obisnuita fara telefoane. Aveau note mici la scoala si isi minteau rudele in incercarea de a obtine bani pentru cartelele de mobil.

Probabil va fi nevoie de un an de tratament pentru a scapa de "drog", crede dr. Maite Utges, director al Centrului pentru Sanatatea Mentala a Copiilor si Adolescentilor din Spania. Aici, cei doi copii sunt tratati de 3 luni. "Este prima oara cand folosim un tratament clar impotriva dependentei de telefonul mobil", a spus aceasta, conform The Telegraph.

"Amandoi aveau un comportament anormal, iar acest lucru a dus si la performantele scolare slabe. Amandoi au avut mari piedici atunci cand au incercat sa aiba o viata normala", a adaugat Utges.

Ambii copii aveau telefoane de un an si jumatate si nu erau controlati de catre parinti. "Isi plateau telefonul cerand bani de la bunici sau de la alti membri ai familiei, fara sa spuna ce fac cu banii", spune doctorul.