Un mic dejun rapid: bruschete cu ciuperci
Ingrediente:
2 catei de usturoi
½ ceasca de ciuperci proaspete taiate fin
2 linguri de ardei gras rosu
1 ceapa verde, taiata foarte fin
1 lingura de branza parmezan rasa
1 lingura de ulei de masline
½ lingurita de suc de lamaie
¼ lingurita de tarhon uscat
¼ lingurita de cimbru uscat
sare si piper negru (optional)
6 felii de paine frantuzeasca
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Se curata cateii de usturoi. Unul se piseaza, celalalt se taie pe jumatate.
Intr-un vas mic se amesteca ciupercile cu ardeiul, ceapa verde, usturoiul pisat, cu 1 ½ lingurita de branza parmezan, cu uleiul de masline, sucul de lamaie, tarhonul si cimbrul.
Se adauga sarea si piperul.
Se pun feliile de paine pe un gratar, se baga la cuptor, la 10 centimetri de flacara, si se tin cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maronie.
Se iau de pe gratar si se freaca pe deasupra cu usturoiul ramas. Se pune pe fiecare felie 1 lingura din amestecul de ciuperci, iar pe deasupra se presara restul de braza parmezan.
Se da din nou la cuptor timp de cateva minute, pana cand branza se topeste. Se servesc calde.
Sursa: howstuffworks.com

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină