A venit vara, se apropie vacanta si ti-ai planificat concediul in afara tarii? Daca da, ce vei face cu animalul tau? L-ai lasa acasa daca nu te-ai lovi de doua probleme: nu are cine sa-l ingrijeasca lasi sau pur si simplu nu poti sa te desparti de el. Afla in continuare ce trebuie sa faci daca vrei sa calatoresti cu patrupedul in avion.

Cainele nu mai este animalul care pazeste casa si atat; este un membru al familiei. La fel si in cazul pisicilor, porcusorilor de Guineea etc. Unele aeroporturi par ca au inteles acest lucru, oferind clientului posibilitatea de calatori cu animalul sau.

Clientul, la randul sau, trebuie sa indeplineasca unele formalitati. Majoritatea companiilor vor permite accesul unui singur animal de persoana. Daca ai mai multe si ai de gand sa le iei pe toti cu tine, va trebui sa le cumperi bilet separat. Aceasta regula se aplica animalelor de dimensiuni mici. Cele mai mari trebuie sa fie transportate in zona de marfa.

Cutia de transport pentru animalele mici trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie din plastic sau metal;
  • sa aiba ventilatie adecvata pe trei parti;
  • sa fie ermetica.

Daca ai un caine de dimensiuni mari, care va calatori la cala, verifica si conditiile de transport. Nu te-ai bucura prea tare daca ti-ai gasi cainele inghetat la destinatie.

Incearca sa eviti orele de varf. Acest lucru va permite insotitorilor sa iti acorde o atentie marita, atat tie, cat si animalului tau.

Asigura-te ca patrupedul tau este cu vaccinurile la zi si tine la indemana o copie a carnetului de sanatate a acestuia, pentru a evita orice problema.

Nu hrani animalul timp de cateva ore inainte de calatoria cu avionul, dar asigura-te ca are apa pe parcursul orelor de zbor.

In caz ca are dimensiuni mici, ii poti acoperi cutia de transport cu o panza. Il va ajuta sa se calmeze, pentru ca nu mai vede toata agitatia din jur. Ai grija insa sa fie o panza subtire, prin care aerul sa poata circula cum trebuie.

Daca vei rezolva toate aceste probleme, poti fi sigur ca vei avea parte de un zbor placut alaturi de animalul tau.

surse: essortment.com.