Am hotarat sa protestez impotriva faptului ca avem o echipa nationala de fotbal jenanta uitandu-ma la cel mai imbecil sport inventat vreodata: la wrestling, timp de o ora. Va implor, nu incercati asta acasa!

O scurta si deloc cuprinzatoare introducere in Wrestling

Cred ca m-am prins ca wrestling-ul e o prefacatorie de la un capat la altul cam din primele 10 secunde in care l-am privit, asta pe la 10 ani. Multumita cablului, inventarii telecomenzii si celor 13 ani trecuti de atunci, am mai avut ocazia sa ma uit la wrestling de mai multe ori decat mi-as fi dorit. Marturisesc ca nu am inteles niciodata daca oamenii aia din public (fie ei spectatori sau telespectatori) au inteles cu totii ca malacii aia nu se bat, de fapt, si, drept urmare, privesc acest sport cu detasare, tratandu-l, sa zicem, ca pe un spectacol de circ.

Chiar si acum imi e teama sa nu cumva sa fiu luat de prost. Poate e o chestie unanim acceptata. Poate ca si cei mai mari fani ai wrestling-ului inteleg ca nici macar o palma nu e data pe bune in sportul asta. Asta am fi tentati cu totii sa credem. Dar, cand ii vezi pe idiotii aia de americani din public, si pe la fel de idiotii comentatori de pe Sport.ro cum se extaziaza, incepi sa-ti pui intrebari.

Despre sportul propriu-zis, putine de spus. Mai nou, nu e decat 50% bataie, restul sunt asa-zise certuri, amenintari si joc scenic prost. Macar niste actori mai buni puteau aduce, daca niste batausi nu. In orice caz, sunt tentat sa spun ca sunt mai reale bataile din filmele cu Van Damme, chit ca stiu ca alea-s filme. Da’ macar acolo ai niste regizori meseriasi si niste cascadori pe masura care chiar iti dau senzatia de contact.

Aici, parca s-ar bate Dorel, de la a sasea C, cu Matei, de la a saptea B, pentru Cleopatra, de la a cincea A. Cleopatra e mai botanista asa de felul ei, iar baietii se vorbesc sa se prefaca ca se bat o data pe saptamana. Si, desigur, sa castige prin rotatie. Cand Cleopatra se prinde de smecherie, la sfarsitul semestrului, baietii se vor fi saturat deja de ea si cauta alta victima (vezi aparitia wrestling-ului in Romania). In orice caz, Cleopatra va creste si va deveni o fana a wrestling-ului.

Ia mai loviti, mai, hai-hai!

Lucrul care ma amuza cel mai tare e ca nu se raneste nimeni. Se bat aia cu mainile goale si nici sange din nas n-am vazut sa le curga, ai dracu’! Desigur, o data la o mie de lupte se intampla sa se loveasca unul din intamplare. O secventa unica! Eu zic ca merita sa te uiti cateva ore la wrestling in speranta ca prinzi asa ceva.

Aseara, de exemplu, unu’ Randy Orton (sper c-am scris bine) a vrut sa faca o saritura de aia de pe corzi. Numai ca, sa vezi ghinion, n-a nimerit salteaua. Si a cazut langa ring, de la vreo 3 metri, direct in umar. S-a auzit un icnet de ala surd, total diferit de ragetele anterioare. A fost cel mai placut sunet pe care l-am auzit de mult timp. Randy Orton isi dislocase clavicula.

Bine, adversarul lui ori n-a inteles, ori l-o cunoaste el mai bine si stie ca se prefacea, dar a luat un baros de sub ring (sic, la wrestling ai arme sub ring, nu stiu cati dintre participanti stiu asta) si s-a prefacut ca-l loveste pe Randy Orton. Randy Orton insa nu prea avea chef de glume de astea si nici macar nu s-a prefacut ca-l doare. A iesit din arena schimonosit de durere. M-a amuzat atat de mult, incat ma declar fan. Bravo, Randy Orton! Esti un erou al sportului!

Iar acum, sa trecem putin la comentatori. Aia de pe Sport.ro sunt penibili, desigur. Nu stiu daca sunt atat de retardati incat sa creada ca-i pe bune sau daca vor sa-i faca pe romanii fraieri sa creada, dar oricum sunt penibili. Ia luati de serviti o bucatica din comentariul de aseara: “Fanii muzicii au rezistat fara Elvis, fanii fotbalului au rezistat fara Maradona, dar vor rezista fanii wrestling-ului fara Undertaker?” Bai, sincer, eu sper sa nu reziste.

De fapt, daca ma gandesc mai bine, wrestling-ul la americani e ca politica la noi. Aceiasi oameni care simuleaza ca fac o treaba, si simuleaza prost. Si, mai ales, aceiasi comentatori exaltati care ii iau in serios si incearca sa ne faca si pe noi sa-i luam in serios. Nu-i credeti, fratilor! Sunt niste impostori toti, da-i dracului!

http://mantzy.wordpress.com/